Dosarul vizează modul în care Borza, în calitate de administrator judiciar al INR Management Real Estate SRL, a evaluat și vândut către BCR activele proiectului imobiliar Silver Mountain din Brașov.
Avocatul Remus Borza a fost suspectat că ar fi făcut o înțelegere cu BCR, care era principalul creditor, pentru a vinde tot acestei bănci, la valori mult mai mici față de cele la care erau instituite ipotecile, activele valoroase ale proiectului imobiliar.
Remus Borza a primit din partea BCR un onorariu de succes de 1,8 milioane de euro plus TVA. În acest caz există, de asemenea, semne de întrebare față de modul în care BCR și-a asumat o pierdere de peste 40 milioane de euro. Deși avea de încasat de la INR Management Real Estate SRL circa 84,5 milioane de euro, BCR a cumpărat, cu ajutorul avocatului Remus Borza, aceleași active care îi erau puse gaj cu suma de 42 milioane de euro.
Primă de 1,8 milioane de euro
Conform tabelului preliminar al creanţelor INR Management Real Estate SRL, BCR avea de recuperat de la dezvoltatorul proiectului Silver Mountain suma de 380.172.308 milioane de lei – circa 84,5 milioane euro.
Numit administrator judiciar de către instanță, Borza a propus intrarea în procedura simplificată a falimentului. Ca atare, unica soluție mai era vânzarea activelor. La data de 24.01.2014, Remus Borza cerea Adunării Creditorilor să îi aprobe o primă de 1,8 milioane de euro plus TVA dacă reuşea să vândă „în termen de maximum 6 luni de la data prezentei adunări” activele INR Management Real Estate SRL.
La foarte scurt timp, la data de 23.05.2014, deci în interiorul termenului de 6 luni, Remus Borza semna procesele-verbale de licitaţie prin care BCR achiziţiona, la preţul total de 42 milioane lei, exact activele puse sub gaj la BCR.