18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDoamna Ghica Plaza finalizat cu 70 milioane de euro

Doamna Ghica Plaza finalizat cu 70 milioane de euro

Până acum au fost vândute 200 de apartamente din cele 615 unităţi. Construcţiile au început în 2007, fiind primul proiect de anvergură din Bucu­reşti care a fost ridicat într-o singură fază.
„Considerăm că acesta este unul din primele avantaje pe care le oferim faţă de alte an­sambluri care sunt construite în faze şi în care loca­tarii sunt nevoiţi să suporte tot discon­fortul produs de lucrările de şantier. În plus, am reuşit să termi­năm proiectul fără să depă­şim termenele de execuţie şi bugetul propus”, declară Avi Shloush, General Manager Doamna Ghica Plaza.

Apartamente la 900 euro/mp
Vânzările apartamentelor din cadrul ansamblului au mers bine până la sfârşitul anului trecut, însă conform declaraţiilor dezvoltatorului, în lunile decembrie – ianuarie acestea au început să scadă. Se pare că două elemente au determinat acest lucru, şi anume preconizarea unor noi scăderi de preţuri pe piaţă şi relansarea programului Prima Casă 2, pentru care au fost aşteptate noile reglementări.
Astfel, dacă la momentul lansării proiectului pe piaţă, pre­ţurile apartamentelor erau de 1.100 euro/mp, în prezent acestea au fost reduse până la 900 euro/mp (TVA inclus). „Preţurile nu mai pot scădea sub limita de acum deoarece dezvoltatorii plătesc scump pentru teren, ceea  ce face ca profitul să nu mai fie unul foarte atrăgător. Ţinând cont de faptul că cererea este încă foarte mare în comparaţie cu oferta şi de tot contextul în care se află segmentul construcţiilor, nu credem că vor mai fi scăderi de preţuri”, afirmă Avi Shloush. Reprezentanţii ansamblului spun că printre cele mai căutate unităţi sunt cele cu două camere. Chiar dacă se arată un interes şi pentru cele cu trei camere, datorită bugetului disponibil majoritatea ajung în final să achiziţioneze două camere.

15% avans şi 300 euro/lună pentru o garsonieră
Banca finanţatoare a complexului oferă condiţii speciale de cre­di­tare clienţilor Doamna Ghica Plaza, începând cu avans de doar 15%. Creditul se întinde pe o perioadă de 35 ani, iar pentru o garsonieră, rata lunară începe de la 300 euro. Totodată, dezvoltatorul este deschis şi pentru Prima Casă, vânzând până acum patru apartamente. „Programul Prima Casă 2 este bine-venit şi sperăm să vindem mai multe apartamente decât am vândut până acum prin prima variantă propusă de guvern. Datorită noilor condiţii, sperăm că va fi stimulat interesul pentru apartamentele noi, iar clienţii se vor orienta mai mult spre acest segment decât spre cel second-hand, aşa cum s-a întâmplat până acum”, completează Avi Shoulsh.
Majoritatea celor care au cum­părat apartamente în Doamna Ghica Plaza sunt din clasa me­diu plus, au peste 25 de ani şi vor să locuiască în oraş, în apropierea marilor centre de birouri şi comerciale, restaurant etc. În prezent, preţurile apartamentelor încep de la 65.000 euro + TVA şi ajung la 156.000 euro + TVA.

Apartamentele se vând complet finisate
Doamna Ghica Plaza este amplasat în zona D-na Ghica din sectorul 2 şi se întinde pe 12.727 mp, având o suprafaţă totală construită de 95.000 mp. Investiţia a fost de 70 milioane de euro, proiectul fiind dezvoltat în parteneriat cu Alpha Bank, care are un aport investiţional de 60%.
Ansamblul este alcătuit din nouă clădiri cu un regim de înălţime care variază între P+4E şi P+24E şi totalizează 615 apartamente cu 1, 2, 3 şi 4 ca­mere. Acestea se predau complet fini­sate, iar printre facili­tăţile oferite se numără spaţii comerciale la parterul blocuri­lor, spaţii de depozitare la subsolul şi locuri de parcare subterane şi supraterane. Preţul unui loc de parcare este de 10.000 euro + TVA.

Cele 9 blocuri din cadrul Complexului Rezidenţial Doamna Ghica, având între 4 şi 24 etaje, pun la ­dispoziţie 616 apartamente cu 1,2,3 şi 4 camere, care se predau complet finisate.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

Bursele europene au închis pe creștere, impulsionate de sectorul bunurilor de uz casnic și de câștigurile din Asia-Pacific

Bursele europene au încheiat sesiunea de tranzacționare în creștere, susținute de acțiunile producătorilor de bunuri de uz casnic și de câștigurile înregistrate pe piețele...

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă