16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDe la Învăţământ şi Culte, la Drumuri

De la Învăţământ şi Culte, la Drumuri

Noua mână dreaptă a directorului general de la Compania de Autostrăzi este o consilieră locală pe probleme de învăţământ, de la Satu Mare, membră PNL. Aceasta a fost şi angajata unor firme de familie ale ministrului Transporturilor.

 

La doar câteva zile după ce un raport al Curţii de Conturi menţiona politicile dezastruoase şi arbitrare de personal ale Minis­terului Transporturilor în privinţa Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România-aceasta fiind şi una dintre cauzele pen­tru care ne aflăm la coada clasamentului european al reţelei de autostrăzi, la Ministerul Transporturilor au loc numiri ciudate.

Cristina Căiţa, fostă consilier local la Satu -Mare (judeţul de baştină al ministrului Transporturilor) şi membră a Comi­siei de învăţământ, activităţi ştiinţifice, cultură, culte din Satu Mare, a devenit consilier al directorului general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Potrivit portalului ziua.net, Cristina Căiţa, fostă Şichet anterior căsătoriei, este fină de cununie a ministrului Transporturilor. Ea este totodată şefa organizaţiei femeilor liberale din Satu Mare. În declaraţia ei de avere postată pe site-ul Consiliului local Satu Mare se afirmă că a fost contabilă a firmei Persona SRL. Presa a relatat că firma ar aparţine soţiei lui Ovidiu Silaghi, Ariana Silaghi. Conform declaraţiei de avere a ministrului, soţia sa a împrumutat firmei Persona SRL peste 380.000 de euro. Ziarul România liberă a dorit ieri să afle ce anume o face competentă pe Cristina Căiţa pentru calitatea acesteia de sfătuitor al directorului general al CNADNR. În acest sens, am contactat-o atât pe aceasta, cât şi pe consiliera de presă a ministrului Transporturilor, Cristina Savu. Ultima nu a răspuns nici la mobil, nici la mesajul text pe care i l-am trimis. Singura disponibilă a fost chiar noul consilier. Ea a confirmat numirea sa, dar, întrebată fiind despre pregătirea ei, de relaţia sa de rudenie cu ministrul şi dacă a fost vreodată angajata vreunei firme deţinute de familia ministrului, a refuzat dialogul. Iniţial, Cristina Căiţa a spus că se consideră competentă pe noua poziţie. Întrebată fiind de unde îi vin competenţele, ea a oprit brusc dialogul spunând: „Nu mai comentez nimic, la revedere”.

Numirea Cristinei Căiţa în fruntea CNADNR a devenit posibilă după ce noua conducere a companiei de autostrăzi a crescut la trei numărul consilierilor directorului general. Un al doilea post este deţinut de Dumitru Petre, un vechi inginer de drumuri din cadrul CNADNR, în timp ce al treilea post este încă liber.

Politica arbitrară de personal, criticată de Curtea de Conturi

Angajările şi destituirile arbitrare, absenţa unei politici manageriale în domeniul resurselor umane bazată pe criterii de performanţă şi pregătire au fost sesizate recent inclusiv de Curtea de Conturi din România. Un raport dat publicităţii săptămânile trecute privitor la construirea de autostrăzi în perioada 20005-2010 recomanda: „Regândirea politicii organizaţionale a CNADNR având în vedere următoarele: stabilirea, în urma unei ana­lize de specialitate, a structurii optime de organizare conform atribuţiilor, competenţelor, responsabilităţilor legale ale companiei, luând în considerare şi performanţele scăzute ale schimbărilor anterioare, aprobarea noii organigrame şi evitarea modificărilor repetate şi nejustificate”.

 

Citeşte aici şi cum au crescut chiar şi cu 75% în anul de criză 2010 salariile directorilor de la CNADNR.

Doru Cireasa
Doru Cireasa
Doru Cireasa
Cele mai citite

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...

Andrea Capone, fost fotbalist al lui Cagliari, a murit la 43 de ani

Italia este în doliu după decesul subit al fostului fotbalist Andrea Capone, care s-a stins din viață la doar 43 de ani, în urma...

Crimă oribilă în București: a fost ucis cu o sapă. Cadavrul a fost găsit după mai multe zile

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost arestat preventiv, pentru uciderea unui bărbat, de 34 de ani, într-un imobil abandonat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă