Aceasta apare și în filmul de campanie prezentat de Maia Sandu la prezidențialele din 2020. Videoclipul conține mai multe interviuri cu rudele Maiei Sandu. În acesta Anastasia Taburceanu o descrie pe Maia Sandu ca o rudă grijulie și foarte atentă cu cei apropiați.
De asemenea, numele Anastasiei Taburceanu apare și într-o investigație prezentată de socialistul Bogdan Țîrdea despre finanțarea din exterior a campaniei Maiei Sandu de la prezidențiale. Una din aceste scheme a fost pusă în practică prin intermediul Asociației ”Centrul de Analize și Promovare a Reformelor” (CAER), unde alături de Maia Sandu, Igor Grosu și Liliana Onofrei Nicolăescu a activat în calitate de expert și Anastasia Taburceanu.
La data de 12 august, concubina unui alt deputat PAS a fost angajată la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Aceasta a fost numită în cadrul cabinetului ministrului MAEIE, Nicu Popescu.
O altă verișoară a Maiei Sandu, a fost numită în funcția de șef de cabinet al președintelui parlamentului, Igor Grosu. Este vorba despre Babin Tatiana despre care nu se știe ce a recomandat-o pentru această funcție.
Chiar dacă aceasta se numește Tatiana Babin, numele ei de familie real de pe pagina de Facebook este Taburceanu, la fel ca și prima verișoară a Maiei Sandu.
Anterior, chiar dacă mai mulți reprezentanți PAS au declarat că vor organiza concursuri publice chiar și pentru funcțiile pentru care legea nu cerea acest lucru, din momentul în care Maia Sandu a câștigat detașat alegerile prezidențiale, dar și de când PAS are majoritatea în parlament, rudele apropiate ale celor din PAS au fost numite în funcții publice fără concursuri, iar informațiile despre numiri nu au fost anunțate public.
Rușii sunt cu ochii pe noii guvernanți, dar și pe vechii servanți de la Chișinău
În același timp, o basarabeancă stabilită în Franța care a activat la Consiliul Europei și în Alianța Franceză din Moldova, a decis să dea curs apelului lansat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru cetățenii aflați în diasporă și oamenii „cu experiență” din țară, dornici să se implice în procesul de guvernare a Republicii Moldova.
Cu toate astea, Svetlana a fost profund dezamăgită după ce timp de 12 zile, atât cât s-a aflat în Basarabia, a trimis adrese pe căi oficiale şi neoficiale, dar nu a primit nici un răspuns de la noii reprezentanți ai puterii.
Anterior, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu a făcut cu mare fast un apel la moldovenii cu experiență din diverse domenii să se înscrie pe o platformă online pentru a putea fi ulterior contactați și implicați în procesul de guvernare a țării.
Presa de la Chișinău a cerut lămuriri privind aceste numiri, dar ele au rămas fără răspuns pentru că nici un reprezentant al partidului, inclusiv Tatiana Babin, nu a dat curs întrebărilor, mesajele fiind ignorate din toate părțile. Mai mult, nici reprezentanta mass-media a președintelui Republicii Moldova nu a venit cu vreo poziție.
În arcul puterii noi de la Chișinău lucrurile par „să se așeze”, iar sloganurile mult trâmbițate din campania electorală, la adresa oligarhilor și politicienilor corupți, își găsesc ecou când vine vorba despre reprezentanții opoziției.
Fostul președinte Igor Dodon este cercetat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) într-un control ce vizează averile, lucru confirmat de președintele ANI Rodica Antoci, conform anticoruptie.md. Deși nu a dat mai multe detalii cu privire la controlul demarat în cazul fostului președinte, șefa ANI recunoaște că este nevoie de curaj din partea inspectorilor de integritate pentru a investiga demnitarii cu poziții influente în cadrul instituțiilor de stat.
Dar Dodon se pare că nu mai este dorit nici de vechii lui stăpâni, semn că vizita lui Kozak, adjunctul lui Putin, a găsit în noua putere de la Chișinău un actor dispus să nu deranjeze prea tare interesele rusești.
Igor Dodon va renunța în scurt timp la mandatul de deputat în Parlament și va pleca din fruntea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, după somația dată de Dmitri Kozak, conform unor surse din cadrul Partidului Comuniștilor al lui Vladimir Voronin, în fruntea PSRM fiind dorit deputatul socialist Vlad Bătrîncea.
Oficialul rus i-ar fi făcut reproșuri lui Igor Dodon, în după-amiaza zilei de 11 august, în cadrul vizitei inopinate în Republica Moldova, susțin sursele date, discuțiile între cei doi vizând anumite cheltuieli neconforme, dar și rezultatele electorale lamentabile ale PSRM.
Astfel, rușii rămân activi în zonă, dar au și alte soluții decât vechii servanți de la Chișinău!