11.5 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum se pregătesc studenții pentru piața muncii

Cum se pregătesc studenții pentru piața muncii

Dacă până acum relațiile dintre Facultatea de Inginerie din cadrul Universității “Dunărea de Jos“ din Galați și combinatul ArcelorMittal se rezumau la participarea studenților la diverse programe ale companiei, acum se trece într-o nouă etapă, a armonizării curriculum-ului cu tehnologiile moderne utilizate pe platforma combinatului. Obiectivul acestei cooperări este ca la facultatea din Galați să fie foarte bine pregătiți viitorii specialiști ai combinatului. În acest context, la sediul facultății a avut loc un dialog al directorului general al combinatului, Bruno Ribo, cu peste 200 de studenți la inginerie.

„Este un moment istoric, este pentru prima oară când un director al ArcelorMittal Galaţi ne vizitează. Avem relaţii cu ArcelorMittal, participăm la toate şcolile de vară, avem proiecte de practică derulate cu ArcelorMittal. Preferinţa studenţilor noştri de a se angaja la ArcelorMittal Galaţi este extrem de mare, depăşeşte capacitatea de angajare a combinatului. Ne-am dorit dintotdeauna ca programele analitice să fie upgradate cu ce se întâmplă în lumea reală, în mediul economic, iar acest pas vine în întâmpinarea intenţiilor noastre de a avea un curricullum dictat de realitate“, a spus decanul Facultăţii de Inginerie, prof. dr. ing. Cătălin Fetecău. 

„Pentru a ne menţine competitivi pe piaţă, trebuie să avem şi personal bine pregătit, loial şi onest. Pentru acest lucru am discutat şi cu profesorii universitari în legătură cu curriculum-ul predat la universitate. (…) Unul dintre motivele pentru care suntem aici şi vrem să dezvoltăm colaborarea cu mediul universitar este să oferim universităţii subiecte bune de studiat şi de dezvoltare. Încercăm să-i ajutăm să acordeze aspectele practice cu cele teoretice predate“, a declarat, la rândul său, directorul ArcelorMittal.

Printre oportunități, cariera internațională

În opinia directorului general, debutul în cariera profesio­nală în cadrul unei mari companii, precum ArcelorMittal, le oferă viitorilor ingineri posibilitatea dobândirii unei experiențe profesionale suficiente pentru ca ulterior să încerce o ca­rie­ră internațională. „Dacă vă imaginați că puteți deveni unul dintre noi, vă voi da câ­te­­va elemente despre cum ar putea arăta cariera dumneavoas­tră. Primul pas ar fi ca pen­tru doi, trei sau patru ani să lu­crați în domeniul tehnic, să răspun­deți de echipe mici, de cincizeci sau o sută de oameni, pentru ca după aceea să puteți deveni ex­perți tehnici și să urmați un traseu profesional, spre exem­plu să vă mutați din zona operațională în zona suport. Sau să puteți opta pentru o carieră internațională, în unități din alte țări. Câțiva specialiști de la Galați lucrează deja în alte unități ale grupului. Experiența din companie vă va fi foarte folositoare și o să pu­teți lucra la alte companii și, even­tual, puteți să deschideți propria afacere, pentru că veți fi învățat anumite metode de lu­cru“, a adău­gat Bruno Ribo.    

Portretul specialistului

La întâlnire, directorul general le-a prezentat studenților oportunitățile unei cariere profesionale la ArcelorMittal. „Vrem să atragem cele mai bune talente, să vă alegem ca un angajator preferat. Dacă sunteți pregătiți, dacă aveți viziune, poate că putem acționa împreună pentru pașii următori“, a spus Bruno Ribo, care le-a prezentat și un portret standard al angajatului combinatului: „Pentru a continua transformarea, căutăm cele mai bune talente. Căutăm bărbați și femei care vorbesc engleza, care au o viziune de ansamblu, care au inițiativă, care lucrează în echipă. Avem nevoie, de asemenea, de oameni cinstiți, fără frică de responsabilități, fără frica de a lua decizii. Căutăm printre voi oameni care au aceste calități și doresc să lucreze alături de noi“.

Cele mai citite

1.000 de zile de război pe scară largă între Rusia și Ucraina

Pe clădirile UE au fost proiectate imagini cu steaguri ucrainene, un omagiu adus apărătorilor țării Liderii, oficialii și diplomații occidentali au marcat cele 1.000 de...

Ziua Internațională a bărbaților se sărbătorește pe 19 noiembrie

Ziua Internațională a bărbaților, celebrată anual pe 19 noiembrie, promovează recunoașterea contribuțiilor și a bunăstării bărbaților și băieților în societate. Ziua Internațională a bărbaților...

România-Cipru 4-1. Naționala va fi în urna a doua valorică pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026

România a încheiat cu o victorie campania excelentă din Nations League. Tricolorii s-au impus cu scorul de 4-1 împotriva reprezentativei din Cipru, pe Arena...
Ultima oră
Pe aceeași temă