Sedinta bursiera de ieri a adus cresteri importante si aproape generalizate. Toti cei trei indici ai pietei au consemnat aprecieri importante, iar lichiditatea s-a mentinut la niveluri destul de ridicate. Cele mai tranzactionate au fost actiunile SIF-urilor, intre acestea interesul cel mai ridicat fiind atras de titlurile SIF5 Oltenia si SIF2 Moldova. De asemenea, foarte intens tranzactionate au fost si actiunile Turbomecanica Bucuresti. S-au transferat mai bine de 5,3 milioane de actiuni TBM, iar pretul a urcat pana la un maxim de 0,82 lei (in crestere cu peste 8% comparativ cu nivelul de referinta al zilei de vineri).
Entuziasmul cumparatorilor a fost cu siguranta alimentat si de semnalele pozitive transmise dinspre bursele externe, atat cele americane, cat si cele europene si asiatice. Vineri dupa-amiaza, indicii pietelor americane au castigat circa jumatate de punct procentual ca urmare a unor comunicate economice pozitive venite dinspre companiile mari listate la bursa. Venita dupa cresterile importante de joi si vineri ale pietei, aprecierea declansata in primele minute ale zilei de luni a reprezentat pentru investitori inca o confirmare ca trendul pozitiv al bursei se va relua si, ca atare, probabil ca cei mai multi dintre ei s-au grabit sa isi suplimenteze pozitiile pentru a participa cu investitii mai consistente la aceasta potentiala continuare a tendintei de apreciere a preturilor, semnalata de noile maxime istorice marcate ieri.
Lichiditatea a fost destul de ridicata, depasind valoarea de 26 milioane de euro pe ansamblul pietei, din care circa 22 milioane de euro pe piata principala si 5 milioane de euro pe piata Rasdaq.
Aprecierea cea mai puternica a avut-o indicele BET-Fi, care a crescut cu 3,25%, ceilalti doi indici principali ai pietei marcand evolutii pozitive de 1,8%-1,6%. Companiile cu capitalizare bursiera ridicata si cu ponderi importante in indicii BET si BET-C au avut totusi un comportament pozitiv pe parcursul intregii sedinte. Actiunile BRD-GSG au inchis in crestere de peste un punct procentual, iar volumul tranzactionat a fost de circa 70.000 actiuni. De asemenea, actiunile Petrom Bucuresti si Rompetrol Rafinare Constanta au realizat evolutii bune, usor pozitive insa, iar in cazul lor volumul tranzactionat a fost unul destul de redus.