30 C
București
luni, 8 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCodul Fiscal va fi republicat cu toate modificarile la 1 noiembrie

Codul Fiscal va fi republicat cu toate modificarile la 1 noiembrie

Codul Fiscal va fi republicat in Monitorul Oficial la 1 noiembrie, cu toate modificarile aparute, a declarat ieri secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Catalin Doica. Pana la jumatatea lunii octombrie urmeaza sa fie finalizat proiectul normelor de aplicare, care va fi apoi supus dezbaterii publice si prezentat Executivului pana la jumatatea lunii noiembrie, a precizat Doica.
Printre modificarile aparute ulterior publicarii legii se numara inclusiv rectificarea unei necorelari tehnice din lege intre prevederile referitoare la impozitarea microintreprinderilor. Articolul IV, alineatul 1 din lege stabileste ca la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana vor fi abrogate atat prevederile din Legea 571/2003 (Legea Codului Fiscal) privind impozitarea microintreprinderilor, cu modificarile si completarile ulterioare, cat si modificarile aduse prin prezenta lege. Pe de alta parte, la punctele 67-69, Parlamentul a stabilit modalitatea de impozitare a veniturilor microintreprinderilor pana in anul 2009, prin cresterea graduala a impozitului.
Ministerul Finantelor s-a angajat anterior sa faca toate demersurile legale necesare pentru a solicita Parlamentului rectificarea erorii, pana la data intrarii in vigoare a actului normativ, la 1 ianuarie 2007.

Cele mai citite

DIICOT a deținut un traficant de droguri de mare risc

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Călăraşi a prins două persoane care vindeau cocaină şi metamfetamină...
Ultima oră
Pe aceeași temă