30 C
București
vineri, 5 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCele mai performante titluri de la BVB

Cele mai performante titluri de la BVB

Preturile tilturilor listate la Bursa de Valori Bucuresti au crescut, in acest an, in medie cu 28,5%, randamentul obtinut de investitori fiind cu zece puncte procentuale sub castigul consemnat in 2005, in timp ce avansul primelor zece companii in functie de lichiditate s-a injumatatit.
Societatile de investitii financiare (SIF) raman cele mai performante titluri de la BVB, cu o crestere medie de 32,4%, categorie condusa de SIF Moldova, cu un castig anual la nivelul pretului de tranzactionare de 45,3%.
Investitorii in actiuni SIF Transilvania au avut un profit de 42%, iar detinatorii de titluri SIF Oltenia au castigat in 2006 peste 37%. SIF-Banat Crisana a inchis anul la un pret cu 33% peste cotatia din decembrie 2005, in timp ce SIF Muntenia a adus cel mai mic randament, de numai 7,6%.
Desi in scadere, profitabilitatea investitiilor pe piata de capital se plaseaza de cel putin trei ori peste cea oferita de plasamentele in depozite bancare.
Primele zece companii in raport de lichiditate, majoritatea de la categoria I, au cunoscut o crestere cu 22,2%, cu mult sub randamentul de anul trecut, cand preturile au urcat cu mai mult de 50%. Castiguri bune au fost obtinute de investitorii in actiuni Antibiotice (79,1%) si BRD – Groupe Societe Generale 35%.

Cele mai citite

Victorie zdrobitoare în Marea Britanie pentru Partidul Laburist

În urma momentului în care Big Ben a anunțat ora 22.00 din data de 4 iulie 2024, votarea pentru noua putere s-a încheiat. Laburiștii...

Vizita de astăzi a lui Viktor Orbán la Moscova tulbură apele în Uniunea Europeană

Vizita care a avut loc astăzi la Moscova între șeful executivului ungar, Viktor Orbán, și liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, este a doua...

Siguranța mesajelor pe Telegram: Cum să vă protejați de escroci și infracțiuni cibernetice

Telegram, platforma de mesagerie populară pentru utilizatori din întreaga lume, oferă o serie de funcționalități pentru a vă proteja conversațiile și datele personale. De...
Ultima oră
Pe aceeași temă