23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCele mai frumoase plaje din Rhodos

Cele mai frumoase plaje din Rhodos

Insula Rhodos oferă cele mai bune plaje de la Marea Egee distinse cu Steagul albastru pentru servicii excelente cu curăţenie, întinderi cu nisip fin şi ape clare. În partea de vest adie briza călduţă perfectă pentru surfing, iar în est te retragi pentru o sesiue leneşă la soare.

Ixia Beach este situată la 4 km sud-vest de oraşul Rhodos, fiind preferata surferilor care vin aici după amiază când vântul şi valurile le creează condiţii excelente pentru practicarea acestui sport. Ixia Beach oferă un amestec de nisip şi pietriş, dar şi numeroase şezlonguri şi umbreluţe. Hotelurile din staţiunea Ixia sunt gata pregătite pentru familiile cu copii şi oferă cluburi pentru cei mici, locuri de joacă şi piscine cu apă de adâncime mică. De-a lungul esplanadei din spatele plajei îţi fac cu ochiul brutării, patiserii şi restaurante cu oameni prietenoşi şi ospitalieri gata să-ţi ofere atmosfera tipic grecească din casele lor.

La 7 km sud-est de oraşul Rhodos se întinde Kalithea Beach, ideală pentrupentru plajă, înot, snorkeling, şi wind-surfing. Golful Kalithea are mai mult de 30 specii de peşti şi plante si este cel mai bun loc din insulă unde poţi face o scundare spectaculoasă. În zilele toride, pe plajă te aşteaptă umbreluţe, dar şi răcoarea pinilor care coboară în mare.

Faliraki Beach, de pe ţărmul de nord-est al Rhodosului, cu apa limpede ca de cristal este considerată unul dintre cele mai bune plaje din Grecia. Vei descoperi o întindere de nisip fin cu o mulţime de şezlonguri şi umbrele, apa perfectă pentru practicarea sporturilor nautice, dar şi resorturi de lux aşezate frumos de-a lungul plajei. În plus, poţi închiria iahturi şi bărcuţe pentru a ajunge în Lindos la un prânz într-o tavernă cocoţată pe acoperiş cu vedere la Acropole. Când nu eşti la plajă, eşti la Faliraki Waterpark cu tobogane cu apă, un tobogan kamikaze, o piscină imensă cu valuri, gimnastică subacvatică şi cafenele. Nu lipseşte Râul Leneş şi, am spune noi, lipsit de griji; aici pluteşti în voie, în timp ce copiii sunt supravegheaţi de salvamari instruiţi şi certificaţi. Seara, Faliraki devine centrul distracţiei în baruri, cluburi şi restaurante.

Dacă vrei o pljă liniştită, departe de agitaţie, Anthony Quinn Beach se află la numai 3 km sud de Faliraki. Plaja este una dintre cele mai frumoase din insula Rhodos, prin culorea verde smarald a apei şi stâncile spectaculoase care o înconjoară.

Oferta sejur Rhodos
Hotel Virginia 4* – de la 528 Euro/pers., transport cu avionul, taxe de aeroport, transferuri, 7 nopţi cazare cu all inclusive, asigurare medicală şi storno, asistenţă turistică. Prestige Tours, www.prestige.ro tel. 021.319.77.94

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă