3.9 C
București
luni, 6 ianuarie 2025
AcasăInvestigații România LiberăCe locuri de muncă se oferă în industria navală?

Ce locuri de muncă se oferă în industria navală?

Reprezentanţii celor mai importante şantiere constănţene au fost prezenţi, ieri, la o bursă de specialitate organizată de Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. Încă de la primele ore ale dimineţii la standurile special amenajate au sosit şi tinerii dornici să lucreze în proiectare sau pe şantiere. Evenimentul a fost dedicat în principal studenţilor de la Sisteme şi Echipamente Navale, Ingineria Sudării, Utilaje şi Instalaţii Portuare, dar şi studenţilor înscrişi în cadrul unor programe de studii conexe, precum Energetică Industrială, Inginerie Economică în Domeniul Mecanic, Autovehicule Rutiere, precum și altor studenţi ai Universităţii „Ovidius” din Constanţa care au în vedere o viitoare angajare în domeniul industriei navale.

Ce caută angajatorii?

Angajatorii spun că experienţa la locul de muncă nu constituie un dezavantaj la recrutare, ci important este bagajul de cunoştinţe cu care vine tânărul din facultate. Sunt luate în calcul motivaţia, determinarea, implicarea, uneori chiar şi creativitatea, în funcţie de tipul de job. ”Ne dorim să angajăm proaspăt absolvenţi din mai multe domenii, inginerie mecanică, inginerie navală, absolvenţi care în timpul anilor de studii au asimilat toate informaţiile şi şi-au arătat determinarea faţă de meseria pe care şi-au ales-o. Nu avem un număr fix de posturi. Sperăm să găsim cât mai mulţi candidaţi ideali”, este de părere specialistul în recrutare Alina Puiu.

Şanse pentru toţi

Şantierul Daewoo Mangalia a venit cu o ofertă de aproximativ 15 locuri de muncă atât pe zona de proiectare, cât şi pe zona de producţie. “Noi avem posturi vacante pentru ingineri, proaspăt absolvenţi, cât şi pentru ingineri cu experienţă. Sperăm să fie cât mai mulţi doritori. Tinerii ar trebui să ştie să se prezinte. Unii dintre ei au emoţii, alţii sunt bine pregătiţi pe partea tehnică, dar trebuie să li se ofere posibilitatea de a pune în practică aceste lucruri la un loc de muncă pentru că în urma finalizării studiilor nu au acea experienţă practică necesară, chiar dacă baza teoretică este foarte bună”, ne-a spus Irina Zuda.

Pachet salarial atractiv

La standul pregătit de Şantierul Naval Constanţa tinerii au putut afla că angajaţii oferă, printre altele, tichete de masă, prime de sărbători sau cazare subvenţionată în căminul de nefamilişti al societăţii, cu plata doar a utilităţilor.“Suntem interesaţi în angajarea studenţilor din ani terminali care au absolvit facultatea şi au competenţele şi cunoştinţele necesare pentru posturile pe care le avem noi vacante. Dorinţa noastră este ca studenţii noştri să manifeste multă responsabilitate în ceea ce fac, cunoştinţele de bază pentru un inginer în domeniul naval, dar nu în ultimul rând şi dorinţa de a învăţa mai mult şi de a înainta în carieră, noi având suportul pentru acest lucru. Angajarea lor se face şi în urma unor testări teoretice, de calculator, de limbă engleză şi nu în ultimul rând psihologice. Luăm în calcul practica efectuată în timpul facultăţii”, a menţionat managerul pentru resurse umane Violeta Putinei, din partea Şantierului Naval Consanţa.

La bursă au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Şantierului Vard din Tulcea, pentru care profilul candidatului ideal este următorul: “să fie pregătit teoretic foarte bine, să aibă deschidere de a învăţa în continuare, în special pe partea practică, să fie dornic să depună o activitate cât mai bună”. La rândul lor, tinerii spun că îşi doresc locuri de muncă stabile, cu posbilitatea avansării profesionale.

Zeci de tineri şi-au depus cv-urile şi speră să lucreze în industria navală

Cele mai citite

Ucraina are nevoie de o poziție „realistă” cu privire la problemele teritoriale, afirmă Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a afirmat recent că Ucraina trebuie să adopte o poziție mai realistă în privința problemelor teritoriale, ca parte a eforturilor...

Înmatriculările de firme ce au capital străin au scăzut cu peste 13% în 2024

În primele 11 luni ale anului 2024, în România au fost înregistrate 5.588 de societăți cu capital străin, cu 13,32% mai puține comparativ cu...

Industria IT critică eliminarea bruscă a facilităților fiscale: „Era nevoie însă nu peste noapte“

Decizia de a elimina complet facilitățile fiscale pentru industria de IT a stârnit critici vehemente din partea liderilor din sectorul tehnologic și a reprezentanților...
Ultima oră
Pe aceeași temă