17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCalatorie in lumea povestilor

Calatorie in lumea povestilor

O plimbare intr-unul din cele cinci resorturi Disneyland, existente in prezent in lumea intreaga, reprezinta cadoul ideal pentru cei mici cu ocazia zilei de 1 iunie.

 

Celebrul creator de desene animate, Walt Disney, a dezvoltat pe parcursul secolului XX marca fabuloasa a copilariei universale, o adevarata industrie ce si-a dovedit utilitatea in randurile celor tineri, timp de mai bine de opt decenii. Nenumarati copii si adolescenti de pe intreg mapamondul, au putut urmari extaziati simpaticele caractere animate, realizari ale celebrei case de productie cinematografica.

Preturi orientative la Disneyland Resort Paris
Sutele de personaje, nascute din grafica plina de indemanare a desenatorilor, aveau probabil nevoie si de un loc anume al lor, de un spatiu geografic, in care copii de toate varstele, dar si adulti cu inima mereu tanara, sa se bucure de prezenta lor reala si permanent tangibila. Asa a luat nastere, la inceputul anilor 60, intaiul resort Disneyland, in localitatea Orlando din Florida. In Europa, Parisul a fost ales drept gazda, singura de pe batranul continent, a fenomenalului parc de distractii, dezvoltat sub egida studiourilor Walt Disney. Anul trecut s-au implinit 15 ani de la darea sa in folosinta, celebrarea evenimentului fiind motiv al lansarii unei serii de oferte speciale, multe dintre acestea valabile si pe parcursul anului 2008. Cele mai importante au avut ca scop gratuitatea oferita pe perioada vizitarii parcului copiilor sub 7 ani, precum si zilele de cazare cadou, promovate in cadrul pachetelor turistice de sezon. Fascinant si plin de culoare, Disneyland Resort Paris se desfasoara de-a lungul a 20 de kilometri patrati, in localitatea Marne-la-Vallee, la 40 de minute distanta de centrul Parisului. Tot aici se afla si cartierul Val d’Europe, un loc in care turistii pot efectua o sumedenie de cumparaturi, din peste 130 de magazine apartinand unui celebru hypermarket sau pot vizita pentru numai 10 euro giganticul acvariu al companiei Sea Life. Parcul impartit in regiuni distincte este strabatut de un drum principal, intitulat Main Street USA, locul in care fiecare vizitator isi poate incepe calatoria. Pentru transport organizatorii pun la dispozitie un trenulet care inconjoara toata suprafata parcului, efectuand opriri in patru zone tematice, denumite sugestiv Discoveryland, Fantasyland, Adventureland si Frontierland.  Exista nu mai putin de 50 de obiective demne de vizitat, la unele dintre acestea, precum Castelul Frumoasei Adormite – emblema a intregului parc, nava de razboi a Capitanului Hook, caruselul "Big Thunder Mountain", teatrul Chaparral sau Casa Fantomelor, achizitionarea unui bilet de acces putand dura minute bune in perioada orelor de varf.

Orientarea nu reprezinta o problema pentru cei care ajung prima oara aici, o sumedenie de pliante si harti venindu-le in ajutor. Totusi, multitudinea locurilor de vizitat si a experientelor noi traite necesita de cele mai multe ori achizitionarea unui pachet de doua sau trei zile. Intregul resort mai cuprinde Studiourile Walt Disney, localizate in imediata apropiere a parcului, un numar apreciabil de magazine si restaurante cu specific variat, un SPA,  o zona hoteliera, precum si o scoala de golf pentru toate varstele si nivelurile de pregatire, beneficiind de un impecabil teren cu 27 de gauri. Preturile tichetului de vizitare a studiourilor sau parcului variaza, plecand de la 41 de euro pentru un copil sub 11 ani pe parcursul unei zile si ajungand la 134 de euro, pentru un adult timp de trei zile. Paradele si atmosfera de basm sunt intalnite in intregul complex, incepand cu orele 10:00 dimineata si pana dupa-amiaza tarziu pe inserat, eroii indragiti ai benzilor desenate putand fi intalniti aici la tot pasul.

Tarife pentru un concediu de vis
Culoarele de zbor aeriene spre Paris sunt nenumarate, pretul unui bilet din Bucuresti spre capitala Frantei, la clasa economic, dus-intors, plecand de la 100 de euro fara taxe. De aici si pana in Marne-la-Vallee, destinatia finala, turistii pot opta pentru mai multe variante de transport, precum trenul, autobuzul sau metroul in functie de bugetul alocat, toate efectuand oprire in dreptul Disneyland Resort Paris, dupa doar o jumatate de ora de la momentul imbarcarii. In cazul vizitarii orasului si a suburbiilor sale varianta cea mai facila o reprezinta achizitionarea unui tichet universal de transport cu numar nelimitat de calatorii, la pretul de 23 de euro pentru o zi.  Scopul in urmarirea unui obiectiv turistic il reprezinta cazarea in imediata apropiere a acestuia. Districtul francez al lui Mickey Mouse beneficiaza de sase hoteluri cu trei si patru stele si un camping rustic cu casute din lemn. Preturile variaza intre 150 si 500 de euro camera dubla pentru un adult si in jur de 85 – 120 de euro locul in camera pentru copil, in functie de sezon. De altfel, costurile se reduc semnificativ in momentul achizitionarii unui numar mai mare de nopti de cazare.

Pe langa faptul ca de 1 iunie toti devenim, mai mult sau mai putin copii, in lunile mai-iunie temperatura se situeaza in jurul valorii de 20-25 grade celsius, dovedindu-se perioada cea mai buna pentru a putea vizita, pe indelete minunatul parc.

Cele mai citite

Rusia lovește orașul ucrainean Kosteantînivka: 3 morți și 3 răniți

Un atac rusesc asupra oraşului Kosteantînivka a ucis trei persoane şi a rănit alte trei. Acesta a vizat atât un bloc de locuinţe, cât...

Maramureș: Un incendiu de vegetație uscată a necesitat trimiterea a două aeronave militare C-27J Spartan

Un incendiu de vegetaţie uscată pornit pe păşunea dintre localităţile maramureșene Lăpuşel, Coltău şi Arieşu de Pădure şi scăpat de sub control s-a extins,...

Servicii medicale gratuite pentru câinii și pisicile aflate pe străzile din Capitală

Consiliul Județean Ilfov, prin Direcția Protecția Animalelor, a încheiat un parteneriat benefic pentru comunitate cu organizația internațională de protecție a animalelor Humane Society International/Europe....
Ultima oră
Pe aceeași temă