30 C
București
marți, 9 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBursa de Valori vrea sa-si listeze actiunile pe propria piata

Bursa de Valori vrea sa-si listeze actiunile pe propria piata

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, realizarea unui studiu privind oportunitatea si operatiunile pregatitoare pentru listarea societatii pe propria piata.

„Consiliul de Administratie le-a propus actionarilor listarea actiunilor Bursei de Valori pe piata proprie. Cred ca este o directie corecta si un proces firesc”, a declarat presedintele BVB, Septimiu Stoica.
Acesta a precizat ca a fost aprobata elaborarea unui studiu in acest sens, care va fi prezentat actionarilor la viitoarea sedinta AGA. „In functie de continutul acestuia, de avantaje si dezavantaje, se va decide daca realizam operatiunile premergatoare listarii titlurilor BVB sau nu”, a mai spus Septimiu Stoica. Listarea ar putea avea loc printr-o oferta publica de actiuni.
Totodata, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor s-a aprobat si rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an. De altfel, recent, directorul general al BVB, Stere Farmache, declarase ca se va intampla acest lucru, intrucat la bugetarea veniturilor pentru 2006 bursa a luat in calcul listarea Fondului Proprietatea si, prin urmare, miza pe incasari mai mari.
BVB a bugetat, in luna aprilie, un profit net de circa 26 milioane de lei, de circa cinci ori mai ridicat fata de castigul realizat in 2005, veniturile prognozate fiind de aproape 50 milioane de lei, fata de nivelul de 28 milioane de lei realizat anul trecut. Prognoza initiala a profitului s-a bazat pe realizarea unei valori medii zilnice a tranzactiilor de 14 milioane de euro, iar la rectificare s-a mers pe o valoare mai redusa, de aproximativ 10 milioane de euro, a explicat Stoica.
„Bugetul este un instrument managerial. Prudent este ca orice societate comerciala sa realizeze spre finalul anului corectii, rectificari. Am estimat un profit mai redus. Daca volumele de tranzactionare se vor mentine la valorile rdicate din ultimele sedinte, este posibil sa depasim acest nivel”, a mai afirmat Stoica.
In cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din luna aprilie a fost aprobata majorarea capitalului social al BVB de la 22,6 milioane de lei la 34,8 milioane de lei, prin incorporarea rezervelor existente in sold la sfarsitul anului trecut si a primei de fuziune.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă