27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBlejnar: Administraţiile fiscale nu au fost desfiinţate pe criterii preferenţiale

Blejnar: Administraţiile fiscale nu au fost desfiinţate pe criterii preferenţiale

Un număr de 1.117 angajaţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) “au plecat acasă” în urma restructurării instituţiei, iar 141 de administraţii fiscale au fost desfiinţate, a declarat joi preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, potrivit Mediafax.

Dintre aceştia, 745 erau din direcţiile finanţelor publice, 337 din Garda Financiară, iar restul din Autoritatea Naţională a Vămilor.

Potrivit lui Blejnar, restructurarea va aduce la buget economii de 41 milioane de lei până la finele anului.

Fiscul a desfiinţat 141 de administraţii fiscale, prin procesul de restructurare din această vară, iar 32% dintre acestea sunt în localităţi cu primari PDL, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar.

El a afirmat că administraţiile fiscale nu au fost desfiinţate pe criterii preferenţiale, aşa cum s-a speculat în presă, şi a prezentat o statistică din care reiese că 32% din administraţiile fiscale sunt în localităţi cu primari PDL, 28% – PNL, 23% – PSD, 9% – UDMR, 8% – alţii.

Blejnar a precizat că scopul restructurării a fost consolidarea administraţiilor mici şi desfiinţarea celor ineficiente, care acopereau un număr mic de contribuabili.

 

Cele mai citite

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă