Baneasa Investments a lansat ieri proiectul Baneasa Business & Technology Park, zona de afaceri din cadrul celui mai mare proiect privat de dezvoltare urbana integrata din Europa de Sud-Est. Proiectul Baneasa reuneste trei zone de dezvoltare: comerciala, de afaceri si rezidentiala. Investitia este de peste 1,2 miliarde de euro si se deruleaza pe o perioada de 10 ani. Pentru cladirile din parcul de afaceri, investitia este de circa un sfert de miliard de euro.
Baneasa Business & Technology Park, situat in zona de nord a Capitalei, se va dezvolta in cinci faze, pe o perioada de cinci ani, pe o suprafata de teren de 12 hectare, si va cuprinde 11 cladiri de birouri clasa superioara, cotata in mediile de specialitate sub denumirea de clasa A si A+. Totalizand o suprafata de 160.000 metri patrati, parcul de afaceri va mai cuprinde un hotel cu centru de conferinte, restaurante, baruri si cafeteria, club de sport si parcari spatioase.
„Piata spatiilor de birouri de calitate din Bucuresti este inca subdimensionata in comparatie cu celelalte piete din Europa Centrala si de Est. Decalajul dintre cererea mare si oferta limitata de spatii de birouri de pe piata bucuresteana genereaza o rata de neocupare foarte mica”, a declarat dna Nicoleta Radu, manager Departamentul de Inchirieri, Baneasa Business & Technology Park.
Parcul va fi un centru de afaceri dezvoltat intr-o zona cu grad redus de poluare, in care cladirile sunt orientate catre DN1, hidro- si termoizolanta, iar geamurile duble ale ferestrelor sunt prevazute cu dispozitive de control solar. Numarul de locuri de parcare este calculat conform necesitatilor din acest moment de pe piata: 267 locuri de parcare in prima faza, generand o ratie de un loc de parcare la 48 metri patrati utili de birouri. Spatiile de birouri vor beneficia de toate facilitatile de telecomunicatii prin fibra optica, inclusiv televiziune digitala si acces la Internet de banda larga.
In prima faza a dezvoltarii parcului de afaceri, doua cladiri de birouri sunt propuse pentru livrare la inceputul anului 2007, constructia lor urmand sa inceapa pana la finele acestui an. Cele doua cladiri vor totaliza 30.000 metri patrati construiti, respectiv 26.000 metri patrati utili.