17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAstra-Uniqa tinteste afaceri cu 30% mai mari

Astra-Uniqa tinteste afaceri cu 30% mai mari

» Asiguratorul Astra-Uniqa si-a propus pentru acest an o crestere cu 30% a afacerilor si o cota de 6% din piata asigurarilor, a declarat directorul general, Radu Mustatea.

Compania de asigurari estimeaza pe 2008 o cifra de afaceri de 486 de milioane de lei (134,2 milioane de euro). Astra-Uniqa a realizat deja in primul trimestru din 2008 aproape 30% din estimarea pentru intregul an, afisand prime brute subscrise de 137,64 milioane de lei (37 de milioane de euro), in crestere cu 30% fata de perioada similara din 2007. Expansiunea afacerii a avut ca rezultat un profit inainte de impozitare de 1,05 milioane de lei (282.000 de euro), in revenire fata de pierderile afisate in perioada similara din 2007. Principalele motoare ale cresterii au fost segmentul de Property si politele Casco. "Compania a crescut in primul trimestru intr-un ritm similar celui inregistrat la nivelul intregii piete. Suntem bucurosi ca societatea a consemnat profit in primele trei luni si credem ca vom incheia pe profit intregul an 2008", a spus Mustatea.

 

Asigurarile generale au atras majoritatea primelor brute subscrise, de 137,26 milioane de lei. Asigurarile auto au generat peste trei sferturi (78%) din cifra de afaceri din primul trimestru, politele RCA atragand prime brute de 61,27 milioane de lei, iar segmentul Casco crescand cu 67%, pana la 46,285 milioane de lei. Activitatea de Property s-a triplat, pana la un volum al primelor brute de 12,85 milioane de lei. "Cresterea consistenta de pe Property s-a produs in special pe partea de retail (persoane fizice), printr-o imbunatatire a canalelor de distributie. Chiar in trimestrul I, circa 30% din primele brute subscrise au fost intermediate de brokeri", a adaugat Mustatea. Asigurarile pentru aviatie au adus venituri duble, de 4,15 milioane lei.

30 de milioane de euro din City Business Center
Astra-Uniqa a incheiat in ultimul trimestru al anului trecut un acord de vanzare a cladirii City Business Center, unde asiguratorul are sediul central, catre compania Omega SPV SRL, valoarea tranzactiei fiind de 30 de milioane de euro, a declarat Radu Mustatea. "Omega a virat vineri, 30 mai, 27 de milioane de euro in conturile Astra-Uniqa, urmand ca in scurt timp sa fie completata suma pana la 30 de milioane de euro. Astra-Uniqa va fi de acum chirias in City Business Center", a spus Mustatea.

Nou centru de daune in soseaua Barbu Vacarescu
Astra-Uniqa a inaugurat marti, in Bucuresti, un centru de constatari de daune auto, situat pe soseaua Barbu Vacarescu nr. 313. Scopul principal al centrului este oferirea de servicii postvanzare de calitate clientilor, prin punerea la dispozitia acestora a unei structuri specializate in preluarea si gestionarea daunelor. Centrul de daune va deservi Bucurestiul si zonele limitrofe. Aici, asiguratii pot efectua atat constatarea daunelor, cat si deschiderea dosarului de daune.

Perspective
» Uniqa tinteste pachetul majoritar
"Uniqa a primit autorizarea de la Consiliul Concurentei pentru preluarea pachetului majoritar, urmand sa mai obtina acordul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Cred ca pana in trimestrul al treilea se va incheiat procesul de due-diligence privind preluarea pachetului majoritar la Astra", a spus Mustatea.

Cele mai citite

Prețul energiei va exploda. Creșteri și de 120% mai mari pe facturi

În prezent, există oferte de la un singur furnizor pe platforma ANRE, pentru perioada post plafonare Un studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă arată care...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Medic stomatolog condamnat la zece ani de închisoare pentru lipsire de libertate și agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Un cutremur a zguduit lumea medicinei dentare după ce medicul Costin Iulian Berechet a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare. Berechet,...
Ultima oră
Pe aceeași temă