18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăApartamente cu 585 euro/mp în Floare de Colţ

Apartamente cu 585 euro/mp în Floare de Colţ

Dacă înainte de criza financiară preţurile aparta­mentelor din ca­drul ansamblului erau în jur de 1.000 euro/mp + TVA, în prezent acestea se tran­zac­ţionează la o valoare de 700 euro/mp + TVA. Cu toate că preţul iniţial a fost redus cu 30% până la momentul actual, dezvoltatorul ansamblului aduce în prim plan o ofertă fără concurenţă pe piaţa imobiliară locală.
Pentru primele patru apartamente cumpărate în această perioadă, valoarea de achiziţie este de numai 585 euro/mp. Astfel, pentru o garsonieră, preţul (în care este inclus şi TVA-ul) este de 39.780 euro, 53.820 euro pentru un apartament de două camere şi 84.240 euro pentru unul cu trei camere. „Venim cu această ofertă deoarece compania are nevoie de lichidităţi pentru ultimele amănunte din prima fază, precum amenajarea spaţiilor verzi şi a locurilor de parcare”, declară Cătălin Răducanu, Director Vânzări Kadna.
Dezvoltatorul ansamblului este deschis către orice soluţie de finanţare, de la creditul ipotecar bancar, până la programul Prima Casă sau rate la dezvoltator. Ratele la dezvoltator sunt eşalo­nate în rate fixe pe o perioadă de maxim un an.

Din prima fază mai sunt disponibile 28 de unităţi
În 2007, compania Kadna anunţa pe piaţă ansamblul rezidenţial Floare de Colţ, amplasat la circa 1,5 km de Castelul Bran, pentru care se aloca o investiţie de aproximativ 18 milioane de euro. Până acum au fost cheltuiţi peste 3,5 milioane de euro, fiind finali­zată prima fază a proiectului, care cuprinde trei blocuri cu 48 de apartamente. În luna mai din acest an urmează ca unităţile să fie date în folosinţă şi să se mute primii locatari.
Ansamblul Floare de Colţ se întinde pe o suprafaţă de 27.556 mp. Tot complexul va avea în total 240 unităţi dispuse în 15 blocuri cu un regim de înălţime P+3E+M. Conform dezvoltatorului, celelalte faze ale proiectului urmează să fie demarate după ce va fi vândută prima fază. „Nu am renunţat la acest ansamblu, dar considerăm că nu este momentul oportun pentru demararea celorlalte faze ale proiectului, chiar dacă am obţinut autorizaţia de construire pentru următoarele patru blocuri. Aşteptăm să vindem mai întâi ce am construit, iar apoi vom continua şi cu celelalte blocuri”, completează Cătălin Răducanu. Până acum, dezvoltatorul a reuşit să vândă 40% din prima fază a ansamblului.

Locul de parcare este inclus în preţ
Clădirile sunt construite din cără­midă eficientă, inclusiv pereţii despărţitori, având o izolaţie termică exterioară de 8 cm. Fiecare bloc are în componenţă 16 unităţi atât garsoniere, cât şi apartamen­te cu două, trei şi patru camere. Suprafeţele pornesc de la 68 mp pentru o garsonieră şi pot ajunge până la 179 mp construiţi pentru un apartament cu patru camere.
Fiecare unitate se vinde complet finisată, cu parchet de bambus, gresie porţelanată, faianţă, tâmplărie din PVC, uşă metalică la intrare, videointerfon, centrală termică, bucătărie mobilată şi parţial utilată. În plus, se oferă şi câte un loc de parcare inclus în preţul apartamentului. Printre cei care au cumpărat în ansamblul Floare de Colţ se numără oameni de afaceri, persoane care doresc o locuinţă de vacanţă, precum şi cei care vor să locuiască permanent. Cele mai căutate unităţi au fost garsonierele şi apartamen­tele cu două camere. 

Cele mai citite

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...

Atenție șoferi: Obligația de a schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă odată cu scăderea temperaturilor și apariția zăpezii

Odată cu răcirea vremii și apariția zăpezii, poleiului sau a gheții, șoferii sunt avertizați că trebuie să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă,...

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă