21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAmenzi de peste 517.000 de euro, aplicate într-o săptămână de Inspecția Muncii

Amenzi de peste 517.000 de euro, aplicate într-o săptămână de Inspecția Muncii

Inspectorii de muncă au găsit 227 de persoane care munceau la negru și au aplicat amenzi de peste 517.000 de euro, în urma controalelor efectuate între 3 și 7 noiembrie, arată un comunicat al Inspecției Muncii,remis joi redacției.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.785.500 de lei, din care 1.330.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 443 de angajatori.

37 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional, deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare. Dintre acestea 26 erau din județul Bihor, muncitori fără contracte individuale de muncă.

Pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără contracte individuale au fost înaintate nouă propuneri de cercetare penală.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 501.000 lei. Inspectorii de muncă au sistat activitatea a două firme de construcții din București, pentru că există pericolul de accidentare. IM a sistat activitatea pe un alt șantier din județul Bihor, după ce un muncitor a murit.

Totodată, Inspecția Muncii a raportat 36 de evenimente care, în urma cercetărilor, vor fi sau nu încadrate ca accidente de muncă.

Cele mai citite

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Erdogan acuză Israelul că pregătește un „genocid” în Liban

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Israelul că pregăteşte un "genocid" în Liban, denunţând "atacuri brutale" împotriva Hezbollah care au costat vieţile...

Patriarhia Română îndeamnă la rugăciune și solidaritate din partea clericilor și credincioșilor în fața avertizărilor meteo de furtuni

În contextul avertizărilor meteorologice de cod galben și portocaliu de furtuni puternice și ploi abundente, Patriarhia Română face apel la rugăciune și solidaritate din...
Ultima oră
Pe aceeași temă