6.5 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAceeași mizerie: șefa liberală a Muzeului Brâncuși se instruiește politic la Bruxelles

Aceeași mizerie: șefa liberală a Muzeului Brâncuși se instruiește politic la Bruxelles

La 19 februarie a.c., de Ziua Națională Brâncuși, a fost inaugurat la Târgu Jiu primul muzeu din istoria umanității care are un singur angajat și niciun obiect muzeal în patrimoniu, într-o clădire prin al cărei subsol se infiltrează apa și pentru renovarea căreia nu s-a alocat, deocamdată, nici un leu.

 

 

 

Este vorba de Muzeul Național Brâncuși, la conducerea căruia a fost numită Denisa Șuță, consilier județean PNL.

Așa-zisul muzeu a ființat doar câteva ore, fiind apoi închis, din lipsă de personal, și din lipsă de exponate. În momentul de față nu este afișat niciun program de vizitare, și nici măcar o plăcuță pe Casa Gănescu, în care ființează, și care să ateste că acolo este un muzeu.

Se mută niște poze, să pară muzeu. Muzeu Național!

La inaugurare, în pezența secretarului de stat Liviu Brătescu, au fost expuse câteva poze împrumutate de la Muzeul Național de Artă al României, și fotografii cu edificarea Coloanei Infinite, care fuseseră afișate din 2011, continuu, într-o altă clădire, aflată în apropiere, în Parcul Brâncuși, din Târgu Jiu.

Practic, singura miză a înființării muzeului a fost asigurarea unui post de director, și salariul aferent, pentru liberala Denisa Șuță.

După numirea ca director, aceasta a anunțat că a renunțat la calitatea de purtător de cuvânt a PNL Gorj, rămânând doar consilier județean PNL și membru în consiliile de administrație de la CJAS Gorj și de la Centrul de Educație Incluzivă.

În realitate, după ce PNL-ul i-a făcut rost de sinecura de la așa-zisul Muzeu Național Brâncuși, Denisa Șuță a rămas să se ocupe de comunicarea online a PNL Gorj.

 

Directorul politic al Muzeului Brâncuși se instruiește politic, la Bruxelles

Fără să-i pese că conduce un muzeu închis, care există doar pe hârtie, și că încasează un salariu de director fără să facă nimic, Denisa Șuță a plecat pentru o săptămână la Bruxelles, alături de ceilalți comunicatori online ai PNL, ca să se instruiască și să fie din ce în ce mai de folos partidului care i-a dat sinecura.

Alăturat, publicăm capturi doveditoare de pe contul de facebook al europarlamentarului Siegfried Mureșan.

 

 

Penelizarea lui Brâncuși, aflată acum la început, la Târgu Jiu, vine după decenii de pesedizare a aceluiași Brâncuși.

Pe culmile ipocriziei. Au acuzat PSD-ul fix de ceea ce fac ei, acum

Și nu e doar atât. La 28 mai 2019, aceeași Denisa Șuță semna, ca purtător de cuvânt al PNL Gorj, un comunicat de presă în care acuza PSD-ul că tocmai numise un pesedist la conducerea aceluiași muzeu. Adică acuza, sub semnătură, PSD-ul exact de ceea ce avea să facă, un an mai târziu, PNL-ul: să numească o politrucă în fruntea așa-zisului Muzeu Național Brâncuși, o politrucă mai preocupată de plimbările pe la Bruxelles, în interes de partid, decât de soarta muzeului pe care e plătită să-l conducă.

Iată câteva citate din comunicatul de presă emis de Denisa Șuță, în 29 mai 2019:

”Culmea tupeului la PSD-iștii gorjeni! Și-au numit ilegal director la o instituție care există doar pe hârtie!
Un PSD-ist din anturajul președintelui PSD Gorj, Mihai Weber, a fost numit director la Muzeul Național ”Constantin Brâncuși”din Tg-Jiu, instituție înființată prin lege încă din 2016, dar care nu a funcționat niciodată.

Consilierul lui Weber, Valentin Chepeneag, este cel care deține această funcție. Chepeneag, pe lângă faptul că a fost numit director peste ceva care nu există, a ajuns în această funcție ilegal.

Legea nr. 199/2015 pentru înființarea Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, în vigoare de la 1 ianuarie 2016, prevede la Art. 5. Alin. (2) că ”Muzeul este condus de un manager desemnat prin ordin al ministrului culturii, în urma unui concurs de proiecte de management, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 269/2009, cu modificările și completările ulterioare.”, ori un astfel de concurs nu s-a ținut.

De asemenea, fiind muzeu clasificat ca ”național”, era obligatoriu să fie angajat personal de specialitate, așa cum prevede, la Art. 26 alin. 1) Legea muzeelor și a colecțiilor publice nr. 311/2003, actualizată.

Prin această numire, PSD-iștii batjocoresc pentru a mia oară memoria marelui sculptor Constantin Brâncuși și demonstrează că nu au nicio urmă de respect față de valorile autentice ale acestei țări și nici pentru identitatea națională, singura lor preocupare rămânând satisfacerea cu sinecuri a unor personaje cu adeziune la PSD. (…)

Somăm PSD să înceteze cu abuzurile, cu sinecurile, cu sfidarea legilor acestei țări și să dea dovadă de respect față de cetățenii acestui județ, retrăgându-l pe Chepeneag! PSD să respecte legea și să organizeze concurs de proiecte de management pentru desemnarea unui specialist în această funcție și nu a unui personaj despre care nu se știe decât că e consilierul lui Mihai Weber!

Departamentul Comunicare al PNL Gorj,
Denisa ȘUȚĂ”

De precizat că nici Denisa Șuță nu a susținut un concurs de proiecte de management, și că nici cea în cauză nu deține studii de specialitate.

Până la momentul publicării acestui articol, nu ne-au parvenit pozițiile oficiale ale Ministerului Culturii și ale Partidului Național Liberal.

Vom reveni.

Narcis DAJU

 
 
Cele mai citite

Horoscop 25 decembrie 2024. Atmosfera pare apăsătoare

Horoscop 25 decembrie 2024. Astăzi, atmosfera pare apăsătoare, influențând fiecare zodie într-un mod unic. Horoscop 25 decembrie 2024 România Liberă îți prezintă horoscop 25 decembrie 2024....

Sophie Hediger a decedat într-o avalanșă în stațiunea montană Arosa

Sophie Hediger, snowboardistă olimpică din Elveția, a decedat într-o avalanșă în stațiunea montană Arosa, la doar 26 de ani. Sophie Hediger a decedat Sophie Hediger a...

Comercianții nu mai sunt obligați să emită bon fiscal, decât la cerere: Legea, publicată în Monitorul Oficial

Modificarea nu afectează drepturile consumatorilor, reglementate de legislația în vigoare Legislația privind emiterea bonurilor fiscale a fost modificată, iar noile reglementări au fost publicate în...
Ultima oră
Pe aceeași temă