Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zi de doliu național, ceremonii în memoria fostului președinte Jacques Chirac

Franța s-a pregătit pentru ceremonii și manifestări în zilele de duminică și luni pentru a-l omagia pe fostul șef de stat, Jacques Chirac, decedat joia trecută la vârsta de 86 ani, actor major al vieții politice timp de patru decenii.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 30.09.2019 - 12:12

Odată cu Jacques Chirac dispare unul din principalii exponenți ai dreptei politice franceze. Sicriul defunctului a fost depus la intrarea în catedrala Saint-Louis din piața Invalizilor.  Luni, declarată zi de doliu național, după ceremonia rezervată familiei, organizată la ora 9.30, au fost programate onoruri militare în prezența președintelui Emmanuel Macron. Printre numeroasele personalități străine care și-au anunțat prezența – peste 30 de șefi de stat și de guvern – figurează președinții Vladimir Puțin, Sergio Mattarella,  Frank-Walter Steinmeier, congolezul Denis Sassou Nguesso, premierii libanez, ungar, slovac și croat. Au fost prezenți și foștii președinți ai Franței și foști lideri mondiali din perioada Jacques Chirac.

Comentarii