Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Donald Trump versus Joe Biden în alegerile din 2020

WSJ: Trump, Biden -Mesajele către protestatari arată opinii diferite ale răspunsului alegătorilor

Trump, Biden - Mesajele către protestatari arată opinii contrastante ale răspunsului alegătorilor. Trump a spus că va fi „președintele de lege și de ordine”, în timp ce Biden a numit tulburarea „un apel de trezire”.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

03.06.2020 - 23:39

Analiză Wall Street Journal, făcută de jurnaliștii Ken Thomas și Catherine Lucey:

WASHINGTON - În Grădina Trandafirilor (Rose Garden - White House), președintele Trump s-a angajat să fie „președintele vostru de drept și ordine” și a pozat pentru fotografii în afara unei biserici istorice din apropierea Casei Albe, după ce manifestanții au fost eliberați de forțele de ordine.
Joe Biden, vorbind la Primăria din Philadelphia, o zi mai târziu, a convocat proteste în toată țara „o apel de trezire” și a promis că va aborda ceea ce el a numit rasism sistemic și va pune capăt comportamentului poliției care contribuie la el.
Diferitele mesaje ale candidaților reprezintă pariuri contrastante ale rivalilor prezidențiali din 2020 față de ceea ce va atrage alegătorii americani, deoarece protestele mătura națiunea după ce George Floyd a fost ucis în timp ce se afla în custodia poliției în Minneapolis luna trecută. Cei doi își transmit mesajele în apariții publice care cresc după luni de blocare din cauza pandemiei coronavirusului.
„Această țară plânge pentru conducere. Conducere care ne poate uni. Conducerea care ne unește ”, a declarat marți, în Philadelphia, domnul Biden, care este pregătit să obțină oficial nominalizarea prezidențială democratică. „Conducere care poate recunoaște durerea și durerea profundă a comunităților care au avut un genunchi la gât de mult timp.”
Domnul Trump a răspuns pe Twitter că „Slăbiciunea nu va bate niciodată anarhiștii, jafurile sau tâlharii, iar Joe a fost slab din punct de vedere politic toată viața. LEGE SI ORDINE!"Consilierii președintelui spun că speră să apeleze la alegătorii oripilați de imaginile cu jafurile care au avut loc în unele orașe după demonstrații în mare măsură pașnice. Răspunsul său, care a inclus expresii de simpatie pentru soarta domnului Floyd și susținerea protestelor pașnice, a subliniat mai ales toleranța zero față de violență. Luni, el a spus că a apelat la mii de soldați înarmați, personal militar și ofițeri de aplicare a legii în capitala națiunii și va deplasa militarii în alte orașe, dacă este nevoie.
"Președintele Trump a fost angajat în parte pentru a menține străzile noastre în siguranță", a declarat Jason Miller, consilier la progamul alegerilor din 2016 ale domnului Trump. "Cred că restul țării aruncă o privire și spune că ne-am săturat de violența de pe străzi ... vrem ca acest lucru să fie curățat și vrem să se termine imediat”.
Ajutorii domnului Trump spun că observațiile sale și vizita de luni seară la Biserica Episcopală Sf. Ioan au fost concepute pentru a trimite un mesaj de aplicare a legii și pentru a semnala sprijinul său pentru oamenii de credință. Au fost discuții despre angajamente suplimentare în zilele următoare pentru a evidenția angajamentul său pentru siguranță, în timp de monitorizează tulburările, spun oamenii familiarizați cu planurile sale.
Casa Albă a emis marți un videoclip în stil de campanie al președintelui care se plimba spre Biserica Sf. Ioan. Alegătorii evanghelici au fost o componentă cheie a coaliției câștigătoare a președintelui în urmă cu patru ani și una care sondajele sugerează că trebuie să o mențină în 2020. Domnul Trump a vizitat și Saint John Paul II National Shrine marți.
Între timp, oficialii din echipa domnului Biden spun că cred că țara caută un președinte care oferă empatie și un mesaj de nădejde și se va întruni în jurul unui candidat care conduce ascultând activiști și propunând politici care abordează ceea ce vede campania sa ca fiind cauzele tulburărilor. Domnul Biden este de așteptat să ofere idei de politică în această lună pentru a aborda unele dintre inechitățile economice expuse de pandemia coronavirusului și a protestelor, inclusiv propuneri privind locuința, educația și accesul la capital.
În discursul său marți, domnul Biden a cerut Congresului să acționeze rapid asupra unei serii de reforme de aplicare a legii, incluzând interdicția de sufocare, restricții la transferul anumitor tipuri de arme de foc către departamentele de poliție și îmbunătățirea supravegherii și responsabilității. Domnul Floyd, un bărbat de culoare, a murit după ce un ofițer alb l-a țintuit la pământ cu un genunchi la gât."El a recunoscut durerea, răul și frustrarea țării și dorința de a ne reuni pe toți", Rep. Cedric Richmond (D., La.), Un congresman afro-american care este copreședinte al campaniei domnului Biden, a spus despre discursul domnului Biden. „Aceasta nu este doar o problemă masculină afro-americană sau o problemă neagră. Aceasta este o problemă americană.
Domnul Richmond a spus că domnul Biden are în vedere participarea la înmormântarea domnului Floyd săptămâna viitoare la Houston.
David Axelrod, fost consilier al președintelui Obama, a declarat că, având în vedere protestele, fostul vicepreședinte a avut „o oportunitate reală de a arăta țării cum arătați în rol, iar Biden a făcut asta”.
Campania domnului Trump a criticat personalul domnului Biden pentru că a făcut donații unui fond care oferă taxe de cauțiune, inclusiv pentru persoanele arestate în timpul protestelor. De asemenea, a căutat să evidențieze comentariile anterioare ale domnului Biden, inclusiv o declarație recentă către o gazdă de radio, neagră, că „dacă aveți o problemă în a afla dacă sunteți pentru mine sau Trump, atunci nu sunteți negru”.
Domnul Biden și-a cerut scuze rapid pentru declarație, spunând că a fost „cavaler” și că nu și-a luat niciodată sprijinul garantat printre alegătorii negri. Alegătorii afro-americani au contribuit la câștigarea domnului Biden în primarele democratice, după proiecțiile proaste pe care le avusese în Iowa și New Hampshire.Luni, înaintea observațiilor sale din Grădina Trandafirilor, domnul Trump a încercat să le amintească alegătorilor de alegerile generale care urmează, printr-un Tweet denumit „Mr. Biden.“ A doua zi, el a folosit sintagma „MAJORITATE TĂCUTĂ”, un mesaj folosit de președintele Nixon pentru a face apel la electoratul larg despre protestatarii antirebelici.
Domnul Trump a declarat miercuri că departamentele de poliție trebuie să „facă mai bine” pentru a câștiga încrederea din partea afro-americanilor, dar a adăugat rapid că a fost o problemă pe termen lung și a arătat cele cinci decenii ale domnului Biden în serviciul public. "El a făcut o factură pentru crimă, a fost un dezastru", a spus domnul Trump.
Discursul domnului Biden în Philadelphia a reprezentat prima dată când a organizat un eveniment în afara orașului natal din Wilmington, Del, încă de la mijlocul lunii martie, când a fost forțat să rămână în izolare din cauza pandemiei.
A urmat o apariție luni la o biserică din Wilmington, în care, purtând o mască de față albastră a ascultat miniștrii negri și conducătorii comunității care au oferit idei despre cum să abordeze problemele expuse de manifestații. Ulterior a ținut o întâlnire online cu un grup de primari.
Domnul Biden s-a străduit să ajungă la televiziunea națională, deoarece campania sa a fost stimulată de focar, în timp ce informațiile despre coronavirus ale domnului Trump au fost larg difuzate. Dar discursul domnului Biden cu privire la proteste a fost susținut de canalele de știri prin cablu.

 

Comentarii

loading...