Prințul moștenitor al Arabiei Saudite și președintele Rusiei (Sursa foto: Twitter)

Vulpoiul de la Moscova a adulmecat momentul: vrea să fure americanilor cel mai mare aliat din Orient

Vladimir Putin a propus Arabiei Saudite să cumpere un sistem rus de rachete antiaeriene pentru a-şi apăra teritoriul după atacurile devastatoare care i-au vizat infrastructuri petroliere în weekend.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 17.09.2019 - 13:03

”Suntem pregătiţi să ajutăm Arabia Saudită să poată să-şi protejeze teritoriul. Am putea-o face tot aşa cum Iranul a făcut-o deja, cumpărând sistemul rus de rachetă (de tip) S-300 şi la fel cum Turcia a făcut-o cumpărând sistemele ruse de rachetă (de tip) S-400”, a declarat Putin la Ankara.

Președintele Federației Ruse a speculat momentul de impas în care se află Arabia Saudită, care este în fond aliata Statelor Unite, marele ei furnizor de armament. În acest fel, Putin le sugerează arabilor, prin oferta lui derizorie, că americanii nu își îndeplinesc îndatoririle de aliați și de furnizori de armament (și de intelligence), câtă vreme nu i-au ajutat pe arabi să se protejeze cum trebuie sau să afle la timp despre iminența atacului.

Șeful de la Kremlin se preface, totodată, că nu știe nimic despre acuzațiile venite din Occident și care învinuiesc Iranul pentru atacul asupra instalațiilor de extragere a petrolului de pe teritoriul arab care a produs distrugeri în urma cărora prețul țițeiului a crescut la o maximă a ultimelor două decenii.

Comentarii