4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Mai repede decât de la Constanța la Satu Mare. Primul zbor...

VIDEO Mai repede decât de la Constanța la Satu Mare. Primul zbor direct Australia-Europa a aterizat

Zborul Qantas QF9, un avion Boeing 787-9 Dreamliner care a avut la bord peste 230 de pasageri şi membri ai echipajului, a aterizat la ora locală 5,03 (7,03, ora României) pe Aeroportul Heathrow.

Avionul Dreamliner, despre care Qantas a spus că beneficiază de o eficienţă cu 20% mai bună în folosirea combustibilului faţă de alte aeronave de dimensiuni similare, a parcurs distanţa de 14.875 de km fără probleme, deşi a existat şi o perioadă de turbulenţe când avionul s-a intersectat cu o furtună de pe coasta de vest a Australiei, la scurt timp după decolare. QF9 a decolat de pe aeroportul din Perth la ora locală 18,57 iar la bordul aeronavei se aflau şi CEO-ul companiei, Alan Joyce, ministrul Pieţei de schimb şi al Turismului din Australia, Steve Ciobo, şi câţiva jurnalişti.

Avionul a fost întâmpinat la aterizarea pe pistă de o paradă de vehicule cu farurile aprinse. După aterizare, căpitanul Lisa Norman, unul dintre cei patru piloţi aflaţi la bord, a declarat: „Vreau să vă urez bun venit în cărţile de istorie ale aviaţiei”. „Toată lumea a fost cu ochii pe noi astăzi. Vă mulţumesc că aţi luat parte la ceva atât de magic şi special”, a adăugat ea.

Mulţi dintre pasageri au cumpărat bilete tocmai pentru a lua parte la ceea ce ei au numit un moment istoric. Qantas speră ca acest zbor inaugural să aducă mai mulţi turişti britanici către vestul Australiei dar şi să fie un imbold pentru un zbor direct între Londra şi Sydney.

Ideea unei călătorii de lungă durată a determinat compania să ia în considerare noi modalităţi de a combate efectele decalajului orar. Qantas, în afara faptului că a variat presiunea în interior şi a introdus un sistem de iluminat variabil, a început o colaborare cu Universitatea din Sydney pentru a monitoriza mişcările şi somnul pasagerilor aflaţi la bord.

Zece pasageri din acest zbor primit monitoare de tip Fit-Bit pentru a le analiza somnul şi activitatea fizică. Alt dispozitiv a analizat postura oamenilor.

18 ore cu trenul în România

Spre comparație, distanța de 1.007 km dintre Constanța și Satu Mare este străbătută cu trenul în aproape 18 ore, dacă nu se înregistrează întârzieri.

De la Constanța la București se fac două ore și 24 de minute. Apoi, în București Nord schimbăm trenul și ajungem la Satu Mare după o călătorie care durează 15 ore și 25 de minute, potrivit site-ului oficial al CFR Călători.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă