13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Cel puțin 26 de polițiști răniți, în timpul unei manifestații în...

VIDEO. Cel puțin 26 de polițiști răniți, în timpul unei manifestații în Bruxelles

Cel puţin 26 de poliţişti au fost răniţi în timpul unei operaţiuni de dispersare a mulţimii care s-a adunat în parcul Bois de la Cambre, în partea sudică a capitalei belgiene, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei.

La faţa locului au fost desfăşuraţi poliţişti călare şi au fost aduse tunuri cu apă.

Potrivit estimărilor autorităţilor, între 1.500 şi 2.000 de persoane s-au adunat în Bois de Cambre, unde au încălcat măsurile de distanţare fizică şi cele sanitare.

ntr-o înregistrare video difuzată de postul public RTBF, se poate vedea cum poliţia le cere oamenilor să se disperseze, iar după anunţul poliţiei au loc confruntări. Asupra forţelor de poliţie sunt aruncate sticle dinspre mulţimea agresivă, iar unii poliţişti sunt încolţiţi de mai mulţi manifestanţi.

Cel puţin un poliţist a fost lovit la cap şi transportat la spital, potrivit poliţiei, citate de Belga.

Săptămâna trecută, premierul belgian Alexander de Croo a anunţat măsuri anti-coronavirus mai stricte, pe care le-a denumit “pauza de Paşti” sau “perioadă de calmare”. Numărul maxim de persoane ce se pot aduna în exterior a fost redus de la zece la patru.

Pe fondul răspândirii rapide a tulpinii britanice a coronavirusului, şcolile şi universităţile şi-au închis de asemenea porţile luni, cu o săptămână înainte de vacanţa de Paşte.

În timpul ultimei săptămâni, Belgia a înregistrat o medie zilnică de contaminări de 4.742 de cazuri, o creştere cu 9% comparativ cu săptămâna precedentă. În total, în această ţară s-au înregistrat peste 882.000 de infectări cu noul tip de coronavirus şi mai mult de 23.000 de decese asociate COVID-19. 

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă