8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalVerde pentru parada militară de Ziua Națională a Franței

Verde pentru parada militară de Ziua Națională a Franței

Acest lucru poate fi considerat un semn tangibil al încheierii crizei: după o ceremonie restrânsă anul trecut, tradiționala paradă militară din ziua națională din 14 iulie va avea loc anul acesta într-un format mai apropiat celui obișnuit, mulțumită regresului pandemic.

„Suntem într-un context destul de favorabil de ieșire din crizaă. Cu condiția să continue, această dinamică ar trebui să ne permită o întoarcere la clasic, cu o frumoasă paradă de 14 iulie pe Champs-Elysées” , a explicat Agenției France-Presse guvernatorul militar al Parisului, generalul Christophe Abad.

În 2020, formatul paradei a fost înlocuit de o ceremonie restriânsă în Place de la Concorde, axată pe un tribut special adus soldaților și îngrijitorilor mobilizați în timpul crizei pandemice. Absența unei parade în Franța pe 14 iulie a fost o premieră de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial și până în prezent.

Anul acesta, tribunele vor găzdui aproximativ 25.000 de persoane, așezate după regulile obișnuite de distanțare socială. Parada va mobiliza aproximativ 5.000 de participanți, inclusiv 4.300 de soldați pedeștri, 71 de avioane, 25 de elicoptere, 221 de vehicule și 200 de cai ai Gărzii Republicane.

Transportorul blindat Griffon, un transportor de personal de nouă generație, destinat să înlocuiască vehiculul blindat din fruntea coloanei, va defila pentru prima dată în Franța, ca și tancul blindat Carapace. În aer, noua aeronavă ușoară de recunoaștere și supraveghere, utilizată pentru a colecta informații, va participa pentru prima dată la tradiționala paradă aeriană deschisă de Patrouille de France.

Printre trupele aflate în centrul atenției va fi și grupul de forțe speciale europene Takuba, inițiat de Franța pentru a însoți forțele regimului din Mali în luptă și la care contribuie opt națiuni – Belgia, Estonia, Italia, Olanda, Republica Cehă, Portugalia, Suedia. și Franța.

Parada, cu o durată de aproximativ două ore, se va încheia în ritmuri muzicale cu un cor de 120 de „tineri angajați” : liceeni militari, membri ai serviciului civic, servicii militare voluntare și adaptate, pompieri voluntari. La sfârșitul paradei, asistența va avea la dispoziție mai multe activități de entertainment în Ile-de-France, pe Esplanade des Invalides și în alte câteva districte ale capitalei.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă