Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Venzuela, în pragul unui război civil. Autoproclamatul preşedinte interimar vrea intervenţia SUA

Opozantul Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei, a declarat că este pregătit, dacă va fi cazul, să autorizeze o intervenţie militară americană pentru a-l forţa pe şeful statului Nicolas Maduro să părăsească puterea.

Share

Rl online 0 comentarii

09.02.2019 - 09:50

"Vom face tot ce este necesar, tot ce trebuie să facem pentru a salva vieţi omeneşti, pentru ca să nu mai moară copii", a declarat opozantul, recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei de peste 40 de ţări, cu Statele Unite în primul rând. "Vom face tot ce este posibil. Evident, este o întrebare foarte polemică, dar, făcând uz de suveranitatea noastră, exercitându-ne prerogativele, vom face ce este necesar", a declarat Juan Guaido într-un interviu pentru AFP.

El a răspuns la întrebarea de a şti dacă va utiliza competenţele lui legale în calitate de preşedinte al parlamentului şi preşedinte interimar pentru a autoriza o eventuală intervenţie militară străină. "Aici, în Venezuela, fiecare zi care trece se numără în vieţi omeneşti", a adăugat opozantul, citat de Agerpres. Grava criză economică ce loveşte această ţară producătoare de petrol a antrenat o severă penurie de hrană şi medicamente. Peste două milioane de venezueleni au fugit din ţară cu începere din 2015, potrivit statisticilor ONU. "Vom face tot ce trebuie să facem în mod suveran, autonom, pentru a ajunge să înceteze uzurparea" puterii de către Nicolas Maduro, a mai spus el.

Preşedintele american, Donald Trump, care l-a recunoscut imediat pe Juan Guaido ca preşedinte interimar, a reafirmat la sfârşitul săptămânii trecute că recurgerea la o intervenţie militară în Venezuela este "o opţiune" avută în vedere în faţa crizei care zguduie ţara. Juan Guaido, 35 de ani, s-a autoproclamat preşedinte interimar la 23 ianuarie invocând Constituţia. De atunci, se află în dispută cu Nicolas Maduro a cărui alegere pentru un nou mandat este contestată de opoziţie şi o mare parte a comunităţii internaţionale.

Comentarii

loading...