Vaccinul rusesc Sputnik V, aprobat pentru utilizare de urgență în Turcia

Vaccinul Sputnik V a fost aprobat pentru utilizare de urgență în Turcia, potrivit Fondului rus de investiții directe (RDIF).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.04.2021 - 17:54

RDIF anunță listarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V de către Ministerul Sănătății al Republicii Turcia. Operațiunea a fost efectuată ca parte a unei autorizații de utilizare de urgență (EUA). Turcia a devenit astfel a 63-a țară în care utilizarea Sputnik V a fost aprobat.

Potrivit agenției Anadolu , ministrul turc al sănătății, Fahrettin Koca, a declarat că autorizarea vaccinului a avut la bază ”rezultatele unui studiu” (fără a oferi, însă, detalii suplimentare), în urma căruia a fost emis un permis pentru utilizarea de urgență a Sputnik V.

Pe 26 aprilie, Fondul rus de investiții directe și compania farmaceutică turcă Viscoran Ilac au convenit să producă vaccinul Sputnik V în Turcia. Producătorul s-a pregătit deja pentru gestionarea în plan local a producției și intenționează să înceapă fabricarea dozelor de Sputnik V în următoarele câteva luni, în mai multe spații de producție. 

Autoritățile turce au confirmat miercuri semnarea unui acord cu Federația Rusă pentru furnizarea vaccinului și transferul de tehnologie pentru producția acestuia.

Citește totul despre:

#vaccin #Sputnik V

Comentarii