23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUrsula von der Leyen calmează spiritele: ”NATO și UE nu sunt rivale!”

Ursula von der Leyen calmează spiritele: ”NATO și UE nu sunt rivale!”

În materie de apărare europeană, “UE şi NATO sunt complementare, nu sunt rivale”, a declarat fostul ministru german al apărării în cadrul unei conferinţe de presă, la puţin timp după ce a obţinut învestitura în Parlamentul European de la Strasbourg.

“NATO este cu siguranţă cea mai puternică alianţă militară din lume, şi Uniunea Europeană nu va fi niciodată o alianţă militară, este complet diferită”, a adăugat ea.

Creată în urmă cu 70 de ani în plin conflict Est-Vest, Alianţa Nord-Atlantică a fost ţinta criticilor lui Emmanuel Macron, care a afirmat că organizaţia este “în moarte cerebrală”. Fapt contestat miercuri de cancelarul german Angela Merkel, ceea ce anunţă un summit tensionat al NATO peste o săptămână la Londra.

“Europa nu se poate apăra singură pentru moment, depindem de Alianţa transatlantică. Este important ca noi să muncim pentru această alianţă şi să ne asumăm mai multe responsabilităţi”, a spus Angela Merkel, în timp ce Franţa pledează pentru dezvoltarea apărării europene.

La rândul său, Ursula von der Leyen a afirmat că, pentru a dezvolta o apărare europeană, UE are la dispoziţie “o enormă cutie cu unelte”, referindu-se la diferitele mecanisme de investiţii.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă