-0.2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăInternațional"Ursul Yogi", o comedie 3D pentru întreaga familie

„Ursul Yogi”, o comedie 3D pentru întreaga familie

Vă mai aduceţi aminte de desenele animate cu Yogi, care poartă pălăriuţă elegantă, cravată şi fură coşurile de picnic ale turiştilor veniţi în Parcul Jellystone? Simpaticul ursuleţ vine din 14 ianuarie pe marile ecrane din toată ţara cu noi aventuri, de această dată în 3D.

„Mai isteţ decât urşii de rând”, cum îi place să se autocaracterizeze, Yogi este permanent cu un pas înaintea pădurarului Smith (Tom Cavanagh) şi îi dă acestuia mari bătăi de cap.  Dan Aykroyd îi dă viaţă lui Yogi, faimosul urs buclucaş, iar Justin Timberlake este vocea lui Boo Boo, prietenul fidel şi principalul complice al lui Yogi în intrigile lui interminabile, menite să-i lase pe vizitatori fără mâncare.

„Este o plăcere să-i urmăreşti interacţionând”, spune egizorul Eric Brevig. „Yogi îl convinge invariabil pe Boo Boo că ultimul său plan grandios o să funcţioneze perfect. Nu contează că nu funcţionează niciodată! Iar Boo Boo este un prieten devotat, mereu alături de masivul său amic. El încearcă adesea să sugereze o cale mai logică. Fără succes însă! De obicei, el o păţeşte cel mai rău, când planurile li se duc de râpă. Şi totuşi, Boo Boo nu-l părăseşte niciodată.”

„Boo Boo este conştiinţa lui Yogi, cu siguranţă!” remarcă Timberlake, care il interpretează Boo Boo. „Este îngerul păzitor care stă pe umărul lui Yogi şi-i aminteşte ce contează în viaţă. Deşi el e vocea raţiunii, Boo Boo continuă să fie un ursuleţ drăgălaş cu o voce nazală”, spune actorul.

„Prin entuziasmul său, Yogi face ca fiecare idee nebunească să pară foarte atractivă, aşa că Boo Boo ajunge întotdeauna să îi ţină hangul, indiferent cât de periculos sau de neindicat ar fi”, spune Aykroyd, care oferă amuzat un exemplu de primă mână. „Una dintre scenele mele preferate este cea în care Yogi se caţără pe o stâncă şi se agaţă de un cablu. El e convins că se află pe traiectoria perfectă pentru a înhăţa un coş de picnic, dar ştim sigur că aşa ceva nu se va mai întâmpla…”

Vorbind despre vedeta celui mai nou film al său, regizorul Eric Brevig spune: „Întotdeauna mi-a plăcut Yogi. Face lucrurile în stilul său. Are intenţii bune, dar până la urmă stomacul îi dictează, iar instinctul îi spune că, dacă înşfacă mai repede plăcinta, atunci are şanse să fugă cu ea. E ca un copil uriaş şi cred că toţi ne regăsim în el. Poate fi el un urs, dar mare parte dintre acţiunile sale sunt specifice oamenilor”. 

Yogi, Boo Boo, pădurarul şi o ducumentaristă fac echipă să salveze parcul

Năstruşnicul Yogi nu va mai fi însă cea mai mare problemă a Parcului Jellystone, din momentul în care primarul Brown (Andrew Daly), Încercând să îşi mascheze escrocheriile făcute pentru a utiliza fondurile oraşului în campania sa, plănuieşte să vândă parcul unor tăietori de lemne.

Vestea bună este că salvarea parcului va scoate în evidenţă toată inventivitatea lui Yogi, stilul lui îndrăzneţ, plus o doză însemnată de fanfaronadă. De asemenea, vom vedea farmecul, umorul şi înţelepciunea cu care Boo Boo atenuează pagubele. Atât de importantă este misiunea lor că Yogi şi Boo Boo îşi vor uni forţele cu cel pe care până acum s-au străduit cât au putut să-l evite: pădurarul Smith, interpretat de Tom Cavanagh.

Le mai acordă ajutorul şi documentarista Rachel Johnson, interpretată de Anna Faris, care vine la Jellystone cu o misiune, dar este cucerită de farmecul parcului şi, mai ales, de farmecul pădurarului Smith. Între timp, ajutorul lui Smith, pădurarul Jones, interpretat de T.J. Miller, face mai mult rău decât bine, iar primarul şi şeful său de cabinet, interpretaţi de Andrew Daly şi de Nate Corddry, îşi continuă planul lor machiavelic.

Tehnologie 3D de ultimă generaţie

  „Ursul Yogi” combină tehnica live-action cu animaţia şi tehnologia 3D de ultima generaţie. Yogi şi Boo Boo sunt personaje generate pe computer şi interacţionează cu distribuţia, în majoritate actori în carne şi oase. Intenţia a fost să prezinte un Yogi şi un Boo Boo care să pară la fel de reali ca actorii, cu ochi strălucitori şi cu boturi umede, cu toată căldura şi detaliile subtile, să nu fie simple personaje animate.

Filmat în totalitate cu tehnologie 3D şi cu ultima generaţie de aparat stereoscopic, sau, aşa cum spune Brevig „cel mai nou sistem”, Ursul Yogi oferă acest amestec de elemente într-un mod nemaivăzut până acum, potrivit regizorului. „Tehnologia aceasta nu era disponibilă acum un an. Rezoluţia, claritatea şi detaliile care pot fi captate acum cu camerele 3D sunt excelente. Am folosit camerele în locuri în care n-au mai fost folosite până acum: le-am urcat în copaci şi am coborât cu ele ape învolburate. Le-am ridicat pe macarale la 70 de metri deasupra pădurii, pentru a arăta perspectiva lui Yogi atunci când alunecă pe toboganul său improvizat ca să apuce un coş de picnic, iar toată lumea îl urmează”.

Filmările au avut loc în Woodhill State Forest, un loc frecventat de practicanţii de mountain biking, de aproximativ 36,000 de acri, situat la vest de Auckland, în Noua Zeelandă. Asta nu înseamnă că Woodhill n-a avut nevoie de puţină înfrumuseţare pentru a deveni universul Jellystone.

„În primul rând, este o plantaţie de pini, care sunt cultivaţi pentru lemnul lor, ceea ce înseamnă că sunt plantaţi la distanţe egale în şiruri drepte”, spune Brevig. Astfel, directorul artistic David R. Sandefur şi silvicultorul şef Russell Hoffman au adăugat cedri japonezi maturi care seamănă mult cu arborii sequoia, plus aproape 10 000 de ferigi, mai multe straturi de iarbă şi muşchi, camioane de pietre şi buşteni şi grămezi de ace de pin. Sute de plante în ghivece, aduse din pepiniere, au fost intercalate printre coniferele transplantate, pentru a crea iluzia de abundenţă.

Yogi şi Boo Boo şi-au făcut apariţia pe micul ecran în 1958, în programul produs de Hanna-Barbera, The Huckleberry Hound Show, primul serial de desene animate din istorie care a câştigat un premiu Emmy Award pentru „cel mai bun program pentru copii”. Popularitatea celor doi a dus la apariţia propriului lor serial, în 1961, urmat apoi de un serial difuzat la nivel naţional. În 1964, şi-au făcut debutul pe marele ecran. În anii care au urmat, hoţomanul lipsit de griji şi prietenul său drăgălaş au apărut în numeroase seriale, episoade speciale, filme şi colecţii DVD.

„Primul desen animat a fost făcut pentru a-i amuza atât pe copii, cât şi pe adulţi şi mă bucur să continui povestea cu un film nostim pentru întreaga familie. Cred că părinţii se vor putea uita la film cu copiii lor şi vor simţi că au şi ei ceva de văzut”, adaugă Brevig.

Elena David
Elena David
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Mircea Geoană, sprijinit de Sir George Iacobescu în cursa pentru președinția României

Sir George Iacobescu este singurul român înnobilat de Regina Marii Britanii pentru contribuțiile sale excepționale în domeniul caritabil, comunitar și al serviciilor financiare Mircea Geoană,...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă