Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ungaria va contesta la Curtea de Justiție votul Parlamentului UE

Ungaria va contesta la Curtea de Justiţie a UE votul prin care Parlamentul European a cerut săptămâna trecută sancţiuni împotriva Ungariei, informează MTI şi Reuters. Anunţul a fost făcut luni de Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 17.09.2018 - 22:35

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a denunţat miercurea trecută periclitarea valorilor democratice de către Ungaria şi a cerut Comisiei Europene să reacţioneze prin lansarea aşa-numitei proceduri a articolului 7. Forul legislativ al UE a adoptat raportul elaborat de eurodeputata ecologistă Judith Sargentini, care detaliază o listă lungă de preocupări privind încălcarea libertăţilor şi valorilor UE în Ungaria - în presă, în universităţi, împotriva minorităţilor şi a migranţilor, în materie de corupţie şi de independenţă a justiţiei.

Premierul Orban a replicat că raportul Sargentini "insultă Ungaria şi insultă onoarea naţiunii ungare".

A fost prima oară când Parlamentul European a cerut Comisiei Europene începerea procedurii împotriva unui stat membru, prevăzută în articolul 7 al Tratatului de la Lisabona. În decembrie anul trecut, Comisia a declanşat din proprie iniţiativă acest demers împotriva Poloniei.

Comentarii

loading...