Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: http://glamgrid.com

Un zgârie-nori din Canada al lui Donald Trump ar fi fost finanțat cu bani rusești

Complexul imobiliar denumit "Trump International Hotel and Tower", ridicat în orașul canadian Toronto, ar fi fost construit cu bani rusești, dezvăluie un articol al publicaţiei britanice Financial Times, citată de agenția EFE.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2018 - 22:08

Potrivit articolului intitulat "Turnul secretelor", din renumita publicație britanică Financial Times, principalul investitor al blocului denumit "Trump International Hotel and Tower Toronto" ar fi fost multimilionarul ruso-canadian Alex Shnaider.

Ridicarea turnului zgârie-nori din Toronto a început în anul 2007, pe baza unui buget de 324 de milioane de euro.

"Turnul Trump din Toronto ilustrează legătura dintre banii întunecați ai erei post-sovietice și cel care avea să fie viitorul președinte" (Donald Trump), susțin jurnaliștii britanici. Ei au cercetat această afacere imobiliară timp de zece luni.

Publicația britanică arată că partenerul multimilionar al lui Trump, Alex Shnaider, a autorizat plata secretă a 85 de milioane de euro unui intermediar cu sediul la Moscova, care îi reprezenta pe investitorii susţinuţi de regimul de la Kremlin.

În replică, Organizația Trump, contactată de jurnaliștii britanici, susține că ea nu a fost "proprietarul, dezvoltatorul sau vânzătorul" turnului din Toronto, ci s-a limitat doar la "acordarea de licenţe pentru marca sa şi la administrarea hotelului şi reşedinţelor, afacere derulată până în iunie 2017, când acordul s-a încheiat".

Comentarii

loading...