6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn elicopter s-a prăbușit în peninsula Sinai. Opt militari din NATO au...

Un elicopter s-a prăbușit în peninsula Sinai. Opt militari din NATO au murit

În accidentul de elicopter de joi au murit opt militari dintre care șase din SUA, unul din Franța și unul din Cehia.

Un alt american aflat la bord a supraviețuit și a fost evacuat pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Militarii de la bordul elicopterului făceau parte din Forţa Multinaţională de Observatori (Multinational Force & Observers – MFO) care se află în misiune în Sinai. Scopul MFO este să monitorizeze respectarea acordului de pace dintre Israel și Egipt.

Efectivul total al MFO este de 1154 de militari, dintre care cei mai mulți (452) provin din Statele Unite. Potrivit datelor publice disponibile în acest moment, Franța are un singur militar în MFO, cu gradul de locotenent-colonel, ceea ce ar însemna că el este cel care a murit. Cehia are 18 militari în cadrul MFO.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă