Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un celebru miliardar chinez iese la pensie

Jack Ma, preşedintele executiv al gigantului chinez de e-commerce Alibaba, se va retrage din funcţie în termen de un an a anunţat compania, conform BBC.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2018 - 08:59

Precizarea vine în contextul informaţiilor contradictorii care au circulat cu privire la momentul plecării sale.

Ma, unul dintre cei mai bogaţi oameni din China, va preda atribuţiile lui Daniel Zhang, în prezent director executiv al Alibaba, una dintre cele mai valoroase companii din lume, ale cărei acţiuni aproape şi-au dublat valoarea anul trecut.

Zhang va deveni preşedinte executiv în 10 septembrie 2019, conform anunţului companiei, perioada de un an având ca scop asigurarea unei tranziţii line şi de succes.

Ma, fost profesor de limba engleză, a co-fondat Alibaba în 1999.

"Profesorii întotdeauna vor ca elevii lor să îi depăşească, astfel că un gest responsabil care poate fi făcut pentru mine şi pentru companie este să fie lăsaţi oameni mai tineri şi mai talentaţi să preia poziţiile de conducere", a afirmat el la aniversarea vârstei de 54 de ani.

Ma va rămâne director în board-ul Alibaba până la adunarea generală a acţionarilor din 2020. 

Ma a anunţat că vrea să revină în domeniul educaţiei.

"Lumea este mare, iar eu sunt încă tânăr, astfel că vreau să încerc lucruri noi", a afirmat Ma, care a precizat că vrea să fie în continuare partener fondator.

Comentarii

loading...