9.7 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăInternaționalUn bărbat a fost arestat după ce l-a atacat pe liderul partidului...

Un bărbat a fost arestat după ce l-a atacat pe liderul partidului britanic pentru Brexit

Farage, care tocmai susţinuse un scurt discurs, a fost filmat plecând cu costumul pătat, însoţit de gărzile sale de corp, iar autorul “atacului”, un anume Paul Crowther, un localnic în vârstă de 32 de ani, a fost reţinut imediat de poliţia locală.

Crowther a asigurat că nu regretă cele 5,25 lire sterline cheltuite pe mixul de lapte, banane şi caramel sărat, explicând pentru presă că “fierea şi rasismul pe care le răspândeşte (Farage) în această ţară sunt mult mai dăunătoare decât nişte stropi de lapte pe faţa lui”.

Farage, care a fost auzit comentând către bodyguarzi, în drum spre maşină, “eşec total… cum de n-aţi reuşit să-l opriţi?”, a transmis mai târziu pe Twitter că, “din păcate, unii susţinători ai rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană s-au radicalizat, până la un nivel la care o campanie normală devine imposibilă”.

“Pentru ca o democraţie civilizată să funcţioneze este nevoie de acordul învinşilor, cei care ne-au adus aici sunt politicienii care nu acceptă rezultatul referendumului”, a conchis Farage.

Şi alţi candidaţi la alegerile europene, care în Marea Britanie au loc joi, au fost victimele unor atacuri similare, între care un candidat al UKIP (Partidul Independenţei Marii Britanii, fosta formaţiune a lui Farage), Carl Benjamin.

Un sondaj publicat duminică de cotidianul The Observer a arătat că formaţiunea lui Nigel Farage îşi menţine avansul faţă de cele două formaţiuni politice tradiţionale britanice – Partidul Conservator şi Partidul Laburist – în intenţiile de vot ale electoratului britanic.

Cele mai citite

Postul Paștelui 2024. Zilele cu dezlegare la pește

În calendarul creștin-ortodox, Lăsata Secului pentru Postul Paștelui 2024 marchează începutul unei perioade de reflectare și pregătire spirituală înaintea Învierii lui Iisus, programată pentru...

MAE l-a chemat pe ambasadorul Moscovei și i-a transmis un protest. Rusia nu restituie Tezaurul ci pretinde că România îi datorează 4 miliarde de...

Rusia nu admite că ar avea de restituit Tezaurul României, așa cum a confirmat inclusiv Parlamentul European, ci pretinde că România ar avea de...

Șase răniți în urma atacului cu rachete rusești asupra orașului Mykolaiv, afirmă Ucraina

Cel puțin șase persoane au fost rănite duminică într-un atac cu rachete rusești asupra orașului portuar Mykolaiv de la Marea Neagră, au anunțat oficialii...
Ultima oră
Pe aceeași temă