11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUn autocar s-a răsturnat în Germania. 22 de persoane sunt rănite

Un autocar s-a răsturnat în Germania. 22 de persoane sunt rănite

Un autocar care se îndrepta spre Berlin de la Stockholm s-a răsturnat vineri dimineaţă pe o autostradă care leagă capitala germană de oraşul Rostock din nord-estul ţării, provocând rănirea a 22 de a persoane, relatează DPA.

Şaisprezece dintre răniţi au fost transportaţi la spitale din apropiere cu elicopterul sau cu ambulanţa, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei de la Rostock.

Autocarul a virat spre dreapta autostrăzii şi a ajuns într-un şanţ, unde s-a răsturnat pe o parte, iar motivul accidentului este încă necunoscut.

Unul dintre pasageri a rămas blocat în autocar şi a trebuit ca salvatorii să intervină cu echipament de descarcerare, a precizat poliţia.

Autocarul avea 63 de pasageri din 22 de ţări, în principal din Scandinavia, şi doi şoferi, a menţionat sursa citată. Unul dintre şoferi, care tocmai schimbaseră tura, este printre cei răniţi.

Şoferul aflat la volan la momentul accidentului a fost examinat de medici la faţa locului. El a fost întrebat de poliţie despre cauza accidentului. Un test de alcoolemie a arătat că el nu consumase băuturi alcoolice.

O purtătoare de cuvânt a companiei, Flixbus, a confirmat că autocarul îi aparţine. Autobuzul turistic plecase din capitala Suediei şi se îndrepta spre Berlin, după ce făcuse opriri în Copenhaga şi Rostock.

Autostrada A19 a fost închisă pentru circulaţie în direcţia capitalei Germaniei de la ora locală 06.30 (04.30 GMT), dar a fost redeschisă la începutul după-amiezii, a precizat poliţia.

Compania germană de inspecţie rutieră DEKRA efectuează investigaţii şi autocarul a fost ridicat de pe autostradă. Nicio altă maşină nu a fost implicată în accident.

Nu mai puţin de 60 de persoane de la mai multe brigăzi de pompieri şi patru elicoptere au fost implicate în operaţiunea de salvare.

A fost înfiinţată o linie telefonică specială pentru cei care au nevoie de informaţii despre accident.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă