6.8 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăInternaționalUE, SUA și Marea Britanie plănuiesc posibile sancțiuni pentru Rusia

UE, SUA și Marea Britanie plănuiesc posibile sancțiuni pentru Rusia

UE spune că lucrează cu Marea Britanie și SUA la posibile sancțiuni economice pentru Rusia din cauza tensiunilor din Ucraina. Asta include întreruperea accesului la tranzacțiile financiare transfrontaliere.

Pe măsură ce tensiunile cresc la granița Ucrainei cu Rusia, puterile occidentale cântăresc ce sancțiuni ar putea impune Moscovei. Luni,13 decembrie, principalul diplomat al UE a declarat că blocul colaborează cu SUA și Marea Britanie la o listă scurtă de măsuri.

Liderii mondiali analizează posibile sancțiuni pentru Rusia, dacă va invada Ucraina

Josep Borrell spune că Occidentul este într-o „stare descurajantă” și planifică măsuri care ar impune un cost economic ridicat.

„Nu vom lua astăzi nicio decizie despre sancțiuni, decizii concrete despre sancțiuni. Studiem împreună cu SUA și Marea Britanie ce ar putea fi, când și cum, într-o manieră coordonată.”, a transmis Borell.

Oficialii UE au declarat pentru Reuters că sancțiunile ar putea include interdicții de călătorie și înghețarea activelor pentru membrii puternici ai elitei politice a Rusiei. De asemenea, ar putea exista o interdicție a tuturor legăturilor bancare și financiare cu Rusia.

Legătura dintre Rusia și Germania a fost întotdeauna controversată, Washingtonul afirmând că ar putea face aprovizionarea cu gaze a Europei prea dependentă de Moscova. Acum, conducta din Rusia ar putea fi o țintă pentru sancțiuni, în timp ce contractele de gaze naturale ar putea fi și ele anulate.

Cu toate acestea, trimișii spun că astfel de măsuri ar fi luate în considerare doar dacă Rusia încearcă o invazie militară completă a Ucrainei. Moscova neagă că ar avea un astfel de plan și acuză NATO și Ucraina că au alimentat tensiunile.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Inspector RAR, trimis în judecată pentru multiple infracțiuni de corupție

Rețeaua facilita, contra cost, atestarea falsă a efectuării inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru vehicule care nu erau prezente în stațiile de inspecție Procurorii Direcției Naționale...

Inspector RAR, trimis în judecată pentru multiple infracțiuni de corupție

Rețeaua facilita, contra cost, atestarea falsă a efectuării inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru vehicule care nu erau prezente în stațiile de inspecție Procurorii Direcției Naționale...

Raport ASF: Piața asigurărilor din România a crescut cu 11% în primele nouă luni din 2024

Valoarea totală a indemnizațiilor brute plătite s-a ridicat la 8 miliarde lei, din care 82% au fost aferente asigurărilor generale Volumul total al activității de...
Ultima oră
Pe aceeași temă