Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turcia: Un tribunal a ridicat interdicţia de călătorie pentru o jurnalistă germană

Un tribunal din Istanbul a ridicat interdicţia de călătorie pentru jurnalista germană Mesale Tolu, arestată anul trecut pentru acuzaţii legate de terorism, a declarat luni un grup de susţinători al jurnalistei, relatează dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2018 - 09:55

Cu toate acestea, procesul jurnalistei şi traducătoarei în vârstă de 33 de ani a agenţiei de ştiri ETHA va continua, a mai spus într-un comunicat grupul Freiheit fuer Mesale Tolu (Libertate pentru Mesale Tolu).

Soţul ei, Suat Corlu, care se confruntă cu acuzaţii similare, trebuie să rămână în Turcia, a mai spus grupul.

Decizia de luni a venit ca o surpriză. În aprilie, un tribunal din Istanbul a decis să păstreze interdicţia de călătorie împotriva ei. Procesul ei urmează să continue pe 16 octombrie.

Împreună cu alţi 17 inculpaţi turci, ea se confruntă cu acuzaţii de propagadă teroristă şi apartenenţă la partidul MLKP de extremă-strângă, desemnat de autorităţile turce ca fiind organizaţie teroristă.

Tolu a fost eliberată în timpul procesului pe 18 decembrie, însă i s-a interzis să părăsească ţara.

Cazurile jurnalistei Mesale Tolu, lui Deniz Yucel, jurnalist care scrie pentru ziarul german Die Welt, şi activistului pentru drepturile omului Peter Steudtner au adâncit tensiunile între Berlin şi Ankara. Atât Steudtner cât şi Yucel au fost eliberaţi de atunci.

Comentarii

loading...