Foto: Arhivă

Trump cere ca numele denunțătorului din discuția lui cu președintele Ucrainei să fie făcut public

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a cerut să fie dezvăluit numele persoanei care a informat jurnaliștii despre ce a discutat el cu președintele Ucrainei, informează agențiile internaționale de presă.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.10.2019 - 09:48

Este vorba de faimoasa convorbire în care Trump îi cerea președintelui Volodimir Zelenski să ordone investigarea afacerilor din Ucraina ale familiei fostului vicepreședinte democrat John Biden, care acum este contracandidatul lui Trump la alegerile prezidențiale din SUA.

Donald Trump sugerează că denunțătorul este o persoană oficială și solicită, în acest context, ca acesta să fie audiat în Congresul Statelor Unite, întrucât informațiile care au fost deconspirate ar fi adus prejudicii, în opinia lui Trump, întregii națiuni americane.

"Trebuie să aflăm identitatea denunțătorului, pentru a afla de ce a făcut acest lucru Statelor Unite", a cerut președintele Trump într-o postare pe Twitter.

Investigația pe acest subiect este derulată, în SUA, de Camera Reprezentanților, care a audiat o serie de persoane și i-a trimis o citație și secretarului de stat Mike Pompeo.

Comentarii