Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump avansează în proiectul său cu privire la Forţa spaţială

Proiectul unui comandament militar spaţial dorit de Donald Trump începe să se concretizeze, după ce preşedintele american a ordonat Pentagonului să pregătească un proiect de lege cu privire la înfiinţarea unei Forţe spaţiale drept a şasea entitate în cadrul forţelor americane.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.02.2019 - 09:04

”Trebuie să fim pregătiţi”, a declarat Donald Trump semnând marţi în Biroul Oval a patra directivă cu privire la spaţiu din mandatul său, care prezintă organizarea acestei noi entităţi, relatează Afp.

”Guvernul meu a făcut din crearea unei Forţe spaţiale un caz de securitate naţională”, a spus el. ”Leadershipul american în spaţiu este mai important ca niciodată”, a adăugat el. ”Investim în noi capacităţi spaţiale”, a mai declarat Trump.

Această forţă spaţială vizează, de exemplu, să protejeze sateliţii americani în spaţiu de orice atac fizic (prin coliziune cu alt obiect sau cu o rachetă) sau orice tentativă de piratare sau bruiere de către adversari, dar şi dezvoltarea unor capacităţi ofensive.

În iunie 2018, Donald Trump şi-a anunţat intenţia de crea o forţă ”separată dar egală” cu celelalte cinci - US Army (Forţele terestre), US Air Force (Forţele aeriene), US Navy (Marina), Corpul Puşcaşilor Marini şi Paza de Coastă. Însă procesul este îndelungat şi depinde de Congres, numai acesta putând decide să reorganizeze la acest nivel armatele americane.

Într-o primă fază "Space Force" va rămân sub tutela Forţelor aeriene, din care fac parte în prezent principalele activităţi militare spaţiale americane.

Forţa spaţială va avea propriul Stat Major, iar un post de subsecretar al Apărării urmează să fie înfiinţat, potrivit presei.

Personalul militar şi civil care lucrează în domeniul spaţial la Pentagon (sateliţi, rachete) urmează să fie regrupat sub acest comandament unic.

Comentarii

loading...