13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump avansează în proiectul său cu privire la Forţa spaţială

Trump avansează în proiectul său cu privire la Forţa spaţială

”Trebuie să fim pregătiţi”, a declarat Donald Trump semnând marţi în Biroul Oval a patra directivă cu privire la spaţiu din mandatul său, care prezintă organizarea acestei noi entităţi, relatează Afp.

”Guvernul meu a făcut din crearea unei Forţe spaţiale un caz de securitate naţională”, a spus el. ”Leadershipul american în spaţiu este mai important ca niciodată”, a adăugat el. ”Investim în noi capacităţi spaţiale”, a mai declarat Trump.

Această forţă spaţială vizează, de exemplu, să protejeze sateliţii americani în spaţiu de orice atac fizic (prin coliziune cu alt obiect sau cu o rachetă) sau orice tentativă de piratare sau bruiere de către adversari, dar şi dezvoltarea unor capacităţi ofensive.

În iunie 2018, Donald Trump şi-a anunţat intenţia de crea o forţă ”separată dar egală” cu celelalte cinci – US Army (Forţele terestre), US Air Force (Forţele aeriene), US Navy (Marina), Corpul Puşcaşilor Marini şi Paza de Coastă. Însă procesul este îndelungat şi depinde de Congres, numai acesta putând decide să reorganizeze la acest nivel armatele americane.

Într-o primă fază “Space Force” va rămân sub tutela Forţelor aeriene, din care fac parte în prezent principalele activităţi militare spaţiale americane.

Forţa spaţială va avea propriul Stat Major, iar un post de subsecretar al Apărării urmează să fie înfiinţat, potrivit presei.

Personalul militar şi civil care lucrează în domeniul spaţial la Pentagon (sateliţi, rachete) urmează să fie regrupat sub acest comandament unic.

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă