Trump acuză presa progresistă după scrisorile-bombă trimise democraților

Preşedintele american, Donald Trump, a condamnat cu fermitate trimiterea de colete explozive mai multor critici ai săi, printre care canalul de televiziune CNN.

Share

George Coman 0 comentarii

Actualizat: 25.10.2018 - 13:24

"Guvernul federal desfăşoară o anchetă agresivă şi vom găsi responsabilii şi îi vom trimite în faţa justiţiei. Foarte rapid, sper", a declarat liderul Administraţiei americane în cursul unui miting electoral în statul Wisconsin.

"Orice act sau ameninţare de violenţă politică este un atac împotriva democraţiei noastre în sine", a adăugat Donald Trump, exprimându-şi dorinţa ca toate părţile să îşi vorbească "în pace şi armonie". Presa trebuie să utilizeze "un ton politicos şi să înceteze ostilităţile fără sfârşit şi poveştile şi atacurile negative constante şi deseori false", a cerut șeful statului american.

"(Presa, n.red.) trebuie să se oprească", a insistat Donald Trump, citat de Agerpres. "Suntem la 13 zile de nişte alegeri foarte, foarte importante", a mai spus preşedintele SUA, referindu-se la alegerile de la jumătatea mandatului, la 6 noiembrie.

Democrații îl acuză pe Trump că sprijină violența

 

Liderii democraţi din Congresul american l-au acuzat miercuri pe Donald Trump că sprijină violenţa, după trimiterea unor bombe artizanale adresate lui Barcak Obama, Hillary Clinton, canalului CNN şi altor personalităţi frecvent criticate de preşedinte, notează Agerpres.

Apelul la adunare lansat de Donald Trump va suna "gol până când el va reveni asupra declaraţiilor sale cauţionând acte de violenţă", au scris senatorul Chuck Schumer şi Nancy Pelosi, membră a Camerei Reprezentanţilor, într-un comunicat. "În mod repetat, preşedintele cauţionează violenţa fizică şi îi divizează pe americani cu cuvintele şi actele sale", au adăugat ei. Cei doi lideri democrați l-au mai acuzat pe Donald Trump că şi-a exprimat "sprijinul pentru un congresman care a agresat un jurnalist, pentru neonaziştii care au ucis o tânără la Charlottesville, şi pentru partizanii săi care în timpul mitingurilor sunt violenţi cu manifestanţii, pentru dictatorii din lumea întreagă care îşi ucid proprii cetăţeni".

Chuck Schumer şi Nancy Pelosi au mai subliniat faptul că preşedintele american consideră că "presa liberă este un duşman al poporului".

Comentarii