Trei persoane au fost reținute după atentatul comis împotriva unei funcționare a Poliției franceze

În urma atacului de vineri, de la Rambouillet, când o funcţionară a poliţiei a fost înjunghiată mortal de un tunisian la intrarea în comisariat, astăzi autoritățile l-au reținut pe tatăl ucigaşului şi alte două persoane care i-au oferit găzduire.

Share

Rl online 0 comentarii

24.04.2021 - 14:01

Crima de la secția de poliție din Rambouillet, un oraș de navetiști aflat la aproximativ 60 de kilometri de Paris, a reînviat trauma seriei de atacuri mortale de anul trecut. Victima era o femeie în vârstă de 49 de ani, numită Stephanie M., asistentă administrativă a poliției și mamă a doi copii, care a fost înjunghiată de două ori în gât la intrarea în secție.

Autorul atacului, Jamel G., un curier în vârstă de 36 de ani, deţinea din decembrie un permis de şedere cu valabilitate de un an. Potrivit unor martori, acesta a strigat "Allah Akbar" înainte de atac.

Premierul francez Jean Castex, care s-a deplasat vineri la locul atacului, avea programată pentru sâmbătă o şedinţă cu responsabili din mai multe ministere cu privire la "consecinţele pe care trebuie să le aibă" atentatul. "Republica este cea atacată, statul este cel sfidat şi nu vom permite să se întâmple acest lucru", a subliniat el, după ce vineri preşedintele Emmanuel Macron a reiterat că Franţa nu va "ceda în faţa terorismului islamist".

Tatăl atacatorului și celelalte două persoane au fost luate în arest vineri, iar interogatoriile au continuat sâmbătă, în timp ce poliția înceracă să afle anoi amănunte despre trecutul criminalului, contactele și posibilele motive ale crimei.

Atacatorul ajunsese ilegal în Franța în 2009, dar de atunci obținuse acte de rezidență, a declarat o sursă de poliție.

Citește totul despre:

#franta #atentat #terorist

Comentarii