Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trei mari puteri europene cer SUA să nu impună restricții economice Uniunii Europene

Liderii Franţei, Germaniei şi Marii Britanii au căzut de acord că SUA nu ar trebui să impună măsuri comerciale unilaterale împotriva Uniunii Europene, ori în caz contrar, UE ar trebui să se pregătească să-şi apere interesele.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 30.04.2018 - 15:40

Emmanuel Macron, Angela Merkel şi Theresa May au discutat telefonic despre măsurile pe care UE ar trebui să le adopte pentru a proteja statele membre în cazul în care SUA impun taxe punitive.

"Au convenit că Statele Unite nu ar trebui să impună măsuri comerciale împotriva Uniunii Europene, ori altfel Uniunea Europeană ar trebui să fie pregătită să îşi apere interesele în cadrul sistemului comercial multilateral", se arată într-un comunicat al Guvernului de la Berlin.

În luna martie, Statele Unite au impus taxe de import de 25% la oţel şi 10% la aluminiu, însă statele UE au fost temporar scutite, până la 1 mai. Preşedintele american Donald Trump urmează să decidă dacă va prelungi exceptarea statelor europene.

 

Comentarii