4.1 C
București
joi, 19 decembrie 2024
AcasăInternaționalToată Italia a intrat în carantină

Toată Italia a intrat în carantină

Prim-ministrul Giuseppe Conte a afirmat că oamenii vor putea călători numai în interes de serviciu sau pentru urgenţe de familie şi vor fi obligaţi să prezinte o dovadă în acest sens, a informat BBC. Conte a explicat că măsurile au rolul să îi apere pe cei mai fragili membri ai societăţii.

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus a crescut luni cu 97, la 467, Italia fiind cea mai grav afectată ţară din lume după China de epidemia provocată de noul coronavirus. De asemenea, numărul persoanelor infectate a crescut cu 1.797 de cazuri, ajungând la 9.172.

Italia nu este singurul caz din Europa. În Franța, a cincea țară din lume la nivelul afectării de epidemie, coronavirusul a cauzat luni încă patru decese, ceea ce a crescut bilanţul total la 25 de morţi şi 1.412 cazuri confirmate, a anunţat luni dseara directorul general al Sănătăţii.

De asemenea, Germania a înregistrat luni, într-o singură zi, peste 200 de infectări și numărul de ansamblu a depășit 1100 de cazuri. În aceeași zi, pe teritoriul acestei țări au decedat primele două persoane din cauza epidemiei.

„Stați acasă”

Într-un discurs susţinut la televiziune, premierul italian a spus că cel mai bun lucru pe care îl pot face cetăţenii țării sale este să stea acasă. El a adăugat că toate evenimentele sportive, inclusiv meciurile de fotbal, sunt suspendate la nivel naţional, a scris, citat de News.ro, Corriere della Sera.

Astfel, guvernul extinde măsurile lansate în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru Lombardia şi alte 14 provincii, începând de marţi, 10 martie, şi până pe 3 aprilie. Toate deplasările vor fi interzise, cu excepţia ”nevoii dovedite de a munci sau a situaţiilor urgente de familie sau de sănătate”.

Întreaga ţară va fi în carantină pentru a opri extinderea virusului care a infectat, până pe 9 martie, 9.172 de persoane, dintre care 463 au murit. Un număr de 724 de oameni s-au vindecat, iar alţi 700 de află la terapie intensivă, potrivit datelor Protecţiei Civile.

Este nevoie de „sacrificii”

Premierul a explicat că ”nu este timp de pierdut” pentru a contracara extinderea virusului: ”Toată lumea trebuie să sacrifice ceva pentru a proteja sănătatea cetăţenilor. Acum este momentul responsabilităţii. Nu putem lăsa garda jos”.

”Oricine care va trebui să se deplaseze dintr-o municipalitate în alta va trebui să prezinte un certificat prin care să dovedească motivul călătoriei”, a precizat premierul.

Între timp, în China

China a raportat că, pentru a treia zi consecutiv, nu a mai fost depistat niciun caz de transmitere locală a coronavirusului în afara provinciei Hubei, epicentrul epidemiei, în timp ce oraşele mari ale ţării sunt încă în alertă din cauza cazurilor importate, scrie The Guardian.

China a înregistrat luni 19 noi cazuri, a anunţat marţi Comisia Naţională pentru Sănătate, cu 40 de cazuri mai puţin decât în ziua precedentă. Dintre noile cazuri, 17 au fost găsite în Wuhan, capitala provinciei care se află în carantină. Un caz a fost depistat la Beijing şi altul, la Guangdong – cauzate de oameni care au venit din Marea Britanie, respectiv Spania.

De la apariţia noului coronavirus în decembrie, 113.255 de cazuri de infectare au fost înregistrate în 101 de ţări şi teritorii, cauzând moartea a 3.964 de persoane, potrivit unui bilanţ făcut de AFP, luni, la ora 17.00 GMT, din surse oficiale.

Cele mai citite

Simona Halep, cotată surprinzător de bine la câștigarea Australian Open 2025. Șanse mai mari decât o jucătoare din top 10 WTA

Fostul lider mondial revine în circuit după o pauză lungă, iar bookmakerii îi oferă o cotă uluitoare pentru câștigarea primului turneu de Grand Slam...

Care sunt cele mai periculoase adversare pentru Simona Halep în calificările Australian Open 2025!

Românca va începe primul Grand Slam al anului din calificări, alături de alte patru conaționale, având de înfruntat jucătoare experimentate din top 100 WTA. Simona...

Guvernul aprobă o investiție de 410 milioane lei pentru Uzina Mecanică Cugir: linii moderne de producție a muniției NATO

Proiectul are o durată de execuție de 36 de luni, plus 12 luni pentru notificarea și remedierea eventualelor defecte Guvernul a dat undă verde unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă