-3 C
București
duminică, 19 ianuarie 2025
AcasăInternaționalThe Times Serial despre cartea lui Donald Trump

The Times Serial despre cartea lui Donald Trump

Fostul președinte american, Donald Trump a susținut că Pence a refuzat să urmeze un precedent stabilit de Thomas Jefferson care, în 1800, în calitate de vicepreședinte în funcție, a ignorat inconsecvențele voturilor exprimate în Georgia și a revendicat buletinele de vot pentru el însuși.
 
Dezvăluirile vin într-o nouă carte a jurnalistului Michael Wolff, aflată în serial în The Times. În interviurile pentru ”Landslide” (Pe Scară Largă), al treilea volum al lui Wolff despre cei patru ani ai lui Trump în Casa Albă, fostul președinte l-a condamnat pe Pence pentru certificarea victoriei lui Joe Biden.
 
Pence a fost și președinte al Senatului și a supravegheat numărul formal al colegiului electoral. „Am fost foarte dezamăgit de Mike Pence”, i-a spus Trump lui Wolff, repetând afirmația sa că alegerile din 2020 au fost trucate.
 
„Mike Pence a avut de ales. El ar fi putut spune: „Este datoria și obligația mea și onoarea mea de a proteja constituția Statelor Unite și, prin urmare, sunt obligat să trimit aceste voturi înapoi legislativelor, deoarece nu au aprobat toate aceste schimbări vaste aduse alegerilor ‘. ”
Georgia, un stat de suflet, a fost unul dintre câmpurile de luptă în care Trump a pretins o fraudă electorală pe scară largă.
 
La alegerile din 1800, Trump i-a spus lui Wolff: „Au spus:„ Nu putem calcula votul; există o discrepanță în marele stat al Georgiei. ”Și apoi [Jefferson] a spus:„ Vom lua votul. ”El a votat. Nici măcar nu ceream să voteze – Thomas Jefferson a votat – și … i-am spus lui Mike Pence: „Mike, tu nu ești Thomas Jefferson”. ”
 
Întrebat de ce încă nu a recunoscut în mod oficial alegerile, Trump a spus că fiicele lui Richard Nixon, Tricia și Julie, i-au spus că regretul cel mai mare al tatălui lor a fost să demisioneze și să nu lupte împotriva acuzării sale după scandalul Watergate. Trump este singurul președinte care a fost pus sub acuzare de două ori, a doua oară după ce o mulțime de susținători ai săi au atacat Capitolul în ianuarie.
 
În carte, Trump a spus că regretă numirea lui Brett Kavanaugh la Curtea Supremă în 2018. Kavanaugh a fost nevoit să nege acuzațiile istorice de agresiune sexuală la audierea de confirmare.
 
 
„Nici nu-mi vine să cred ce se întâmplă. Sunt foarte dezamăgit de Kavanaugh. Ți-am spus ceva ce nu am spus multor oameni. Retrospectiv, el pur și simplu nu a avut curajul de care este nevoie pentru a fi un mare justițiar. Mă bazez pe asta mai mult decât doar pe alegeri ”, i-a spus Trump lui Wolff. Extrase din carte sunt publicate pe site-ul Times.
 
Un alt fragment, publicat de revista New York, a evidențiat panica lui Trump față de insurecția de la Capitol din 6 ianuarie.
 
După ce s-a adresat susținătorilor săi în fața Casei Albe în acea dimineață, mulți dintre ei au început apoi să facă furori în timpul cărora au murit cinci persoane.
 
Wolff îl descrie pe Trump încercând să evite vina pentru ceea ce se desfășura pe măsură ce protestele au devenit mai violente.
 
Trump l-ar fi întrebat pe Mark Meadows, șeful său de cabinet: „Cât de rău este asta? Arată groaznic. Este foarte rău. Cine sunt acești oameni? Aceștia nu sunt oamenii noștri, acești idioți cu aceste ținute. Arată ca niște democrați. ”
 
Se spune că a adăugat: „Nu le-am spus oamenilor să facă așa ceva. Le-am spus oamenilor să fie pașnici. Am spus chiar „pașnic” și „patriotic” în discursul meu! ”

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Chiriile exorbitante plătite de statul român

Ministerul Fondurilor Europene achită 2,4 milioane de euro anual, pentru sediul său din nordul Capitalei Fostul ministru al Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a afirmat că...

Un avion TAROM care urma să ajungă de la București la Tel Aviv a fost ținut la sol

Un avion, care urma să decoleze pe ruta București-Tel Aviv, a fost ținut la sol, după ce în timpul inspecției tehnice de dinaintea zborului...

Chiriile exorbitante plătite de statul român

Ministerul Fondurilor Europene achită 2,4 milioane de euro anual, pentru sediul său din nordul Capitalei Fostul ministru al Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a afirmat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă