21.2 C
București
vineri, 6 septembrie 2024
AcasăInternațional"The King's Speech" are cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur...

„The King’s Speech” are cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur 2011

Filmul britanic „The King’s Speech” are cele mai multe nominalizări, respectiv şapte, la premiile Globul de Aur 2011, urmat de „The Social Network” şi „The Fighter”, cu câte şase, în timp ce Johnny Depp figurează cu două roluri la categoria Cel mai bun actor în musical sau comedie, anunţă NewsIn.

Regizat de Tom Hooper, „The King’s Speech” prezintă biografia Regelui George al VI-lea – tatăl Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Pelicula, care a câştigat de curând cinci trofee la gala British Independent Film Awards, a fost nominalizată inclusiv la categoria Cel mai bun film al anului – dramă. Alte trei nominalizări au venit pentru actori din distribuţie (Colin Firth – foto, Geoffrey Rush şi Helena Bonham Carter), iar celelalte, pentru regizorul Tom Hooper, pentru scenariu şi pentru o melodie de pe coloana sonoră.

Povestea cinematografică a fondării reţelei de socializare Facebook a fost nominalizată, şi ea, la categoria Cel mai bun film al anului – dramă. Un alt Glob de Aur pentru „The Social Network” ar putea veni de la regizorul David Fincher, care se află, anul acesta, la a doua nominalizare, după cea din 2009 pentru „The Curious Case of Benjamin Button”.

„The Fighter” îl are ca protagonist pe Mark Wahlberg, în rolul boxerului „Irish” Micky Ward. Una dintre nominalizările filmului a fost acordată chiar datorită prestaţiei lui Wahlberg, actorul mărturisind recent că s-a antrenat patru ani, între opt şi zece ore pe zi, pentru a juca în „The Fighter”, despre care nu se ştia dacă va mai fi turnat. După ce i s-a propus rolul principal în această peliculă, Wahlberg şi-a amenajat un ring de box în locuinţă şi a început să se antreneze foarte serios, cu scopul de a fi foarte convingător în postura personajului.

Celelalte nominalizări ale filmului „The Fighter” sunt la categoriile Cel mai bun film al anului – dramă, Cel mai bun regizor (David O. Russell), Cel mai bun actor în rol secundar (Christian Bale) şi Cea mai bună actriţă în rol secundar (Amy Adams şi Melisa Leo).

Unul dintre cele mai apreciate filme ale anului, SF-ul „Inception” realizat de Christopher Nolan, a adunat doar patru nominalizări, inclusiv la categoria Cel mai bun film al anului – dramă, însă niciuna pentru rolurile făcute de actori.

Tot patru nominalizări la Globurile de Aur 2011 au drama cu accente de thriller „Black Swan”, cu Natalie Portman în rolul unei balerine, şi comedia „The Kids Are All Right”, cu Annette Bening şi Julian Moore formând un cuplu de lesbiene.

La categoria Cel mai bun film străin, pelicula „Le Concert”, regizată de Radu Mihăileanu, se află în competiţie cu „Biutiful”, al mexicanului Alejandro González Iñárritu, „Io sono l’amore” (Italia), „Kray” (Rusia) şi „Hævnen” (coproducţie Danemarca-Suedia).

Cele două nominalizări ale lui Johnny Depp sunt pentru rolurile din „Alice in Wonderland” şi „The Tourist”. Acesta din urmă i-a adus o nominalizare şi Angelinei Jolie.

Cea mai bună animaţie a anului va fi aleasă dintre „Toy Story 3”, „The Illusionist”, „How to Train Your Dragon”, „Despicable Me” şi „Tangled”.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unei gale programate în 16 ianuarie 2011. Gala de premiere va fi prezentată de comedianul britanic Ricky Gervais.

Ajunse la ediţia cu numărul 68, Globurile de Aur sunt acordate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood şi reprezintă un adevărat barometru al Oscarurilor, circa 67 la sută dintre peliculele premiate câştigând, ulterior, şi distincţia acordată de Academia Americană de Film pentru cel mai bun film.

În fiecare an, membrii asociaţiei vizionează peste 300 de filme şi participă la festivaluri de profil pentru a descoperi noi filme interesante şi inovatoare.

Globurile de Aur sunt considerate a doua categorie de premii, ca importanţă, acordate în cinematografie, după Oscaruri, pe care le preced, cronologic.

Cele mai citite

Mirel Rădoi, favorit să revină în Superligă! Unde poate ajunge fostul selecționer

Mirel Rădoi e gata să revină pe prima scenă a fotbalului românesc. Mirel Rădoi, fost selecționer al echipei naționale de fotbal a României și antrenor...

Raportul Curții de Conturi pe 2023: prejudicii totale de 277 milioane lei

În 2023, Curtea de Conturi a României a identificat prejudicii totale de 277 de milioane de lei în urma misiunilor de audit efectuate. În...

Donald Trump îl vrea pe Elon Musk în echipa sa

Trump propune o comisie guvernamentală pentru eficiență, condusă de Elon Musk Într-un interviu despre viziunea sa economică, Trump a declarat că, dacă va ajunge la...
Ultima oră
Pe aceeași temă