15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalTexas: 10 morți după prăbușirea unui avion

Texas: 10 morți după prăbușirea unui avion

Un mic avion s-a prăbușit într-un hangar de la un aeroport din Dallas, Texas, omorând toate cele 10 persoane aflate la bord.

“Examinatorul medical din Dallas County a confirmat că nu există supraviețuitori”, a declarat purtătorul de cuvânt al orașului Addison agenției de știri AFP duminică.

Avionul cu două motoare zbura din Addison, o suburbie din Dallas, spre St Petersburg, Florida și purta doi piloți și opt pasageri, a declarat Bruce Landsberg, vicepreședinte al Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB).

Identitățile celor uciși nu au încă eliberate.

Anchetatorul NTSB, Jennifer Rodi, a declarat că avionul – cumpărat recent – a lovit un hangar privat din aeroport.

Avionul tocmai se ridicase de pe pista din capătul sudic al aeroportului, când a virat-o spre stânga, și-a lăsat aripa stângă și a intrat în hangar, a informat Dallas Morning News, citând purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri din Addison, Edward Martelle.

David Snell, care aștepta un alt zbor de la aeroport, a declarat pentru postul local de știri KDFW TV că a văzut avionul decolat.

“Părea că puterea motoarelor a fost redusă, nu știam dacă era intenționat sau nu, dar atunci, când avionul a început să se îndrepte spre stânga îți puteai dădea seama că avionul nu poate urca”.

O coloană masivă de fum negru se ridica dintr-o clădire din aeroport după accident, in timp ce pompierii dirijau jeturi de apă spre foc.

Întrebat dacă comportamentul avionului indică un eșec de motor, Landsberg a spus: “Nu putem confirma că a existat un eșec al motorului în acest moment”.

“Există numeroase posibilități care ar putea di de vină”, a spus el.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă