23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalTemeri de foamete în Coreea de Nord din cauza temperaturilor ridicate

Temeri de foamete în Coreea de Nord din cauza temperaturilor ridicate

Canicula ce afectează Coreea de Nord a fost declarată un posibil „dezastru natural” de media națională, care a chemat cetățenii să protejeze culturile agricole de seceta dură care urmează. 

Potrivit BBC News, peninsula Coreeană se confruntă cu un val de temperaturi record care, de exemplu, a omorât 28 de oameni în Coreea de Sud. În Coreea de Nord, care a mai experimentat perioade dure de foamete în trecut, regimul lui Kim Jong-un a îndemnat oamenii să se „alăture în lupta” pentru protejarea culturilor agricole importante pentru hrana populației, precum cele de orez sau porumb.

„Oficiali și oameni ai muncii din toate câmpurile și unitățile trebuie să devină o forță și să lucreze devotat din patriotism în campania de a preveni daunele temperaturilor înalte și a secetei”, este un mesaj care apare în ziarul de stat Rudong, citat de BBC.

Tot presa de stat a anunțat că echipamentul de irigație nord-coreean se află în reparații de urgență și că noi fântâni și rezervoare vor fi creeate pe teritoriul.

Temperaturile din capitala Phenian au atins valorea de 37,8 grade Celsius miercurea trecută, un record în istoria orașului.

 

 

Cele mai citite

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă