Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Temeri de foamete în Coreea de Nord din cauza temperaturilor ridicate

Presa de stat nord-coreeană a avertizat populația de pericolul în care se află culturile cheie are țării din cauza valului de căldură nemaivăzut ce traversează zilele acestea peninsula Coreeană.

Mihai Cernea 0 comentarii

03.08.2018 - 19:04

Canicula ce afectează Coreea de Nord a fost declarată un posibil „dezastru natural” de media națională, care a chemat cetățenii să protejeze culturile agricole de seceta dură care urmează. 

Potrivit BBC News, peninsula Coreeană se confruntă cu un val de temperaturi record care, de exemplu, a omorât 28 de oameni în Coreea de Sud. În Coreea de Nord, care a mai experimentat perioade dure de foamete în trecut, regimul lui Kim Jong-un a îndemnat oamenii să se „alăture în lupta” pentru protejarea culturilor agricole importante pentru hrana populației, precum cele de orez sau porumb.

„Oficiali și oameni ai muncii din toate câmpurile și unitățile trebuie să devină o forță și să lucreze devotat din patriotism în campania de a preveni daunele temperaturilor înalte și a secetei”, este un mesaj care apare în ziarul de stat Rudong, citat de BBC.

Tot presa de stat a anunțat că echipamentul de irigație nord-coreean se află în reparații de urgență și că noi fântâni și rezervoare vor fi creeate pe teritoriul.

Temperaturile din capitala Phenian au atins valorea de 37,8 grade Celsius miercurea trecută, un record în istoria orașului.

 

 

Comentarii