7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalSUA vor să afle de ce Israelul a bombardat două companii media...

SUA vor să afle de ce Israelul a bombardat două companii media în Gaza

 Washingtonul a precizat că până acum Guvernul israelian nu a oferit dovezi.

“Imediat după atac, noi am cerut detalii suplimentare referitoare la justificarea acestei acţiuni. Eu nu am văzut niciuna dintre informaţiile furnizate. Îi voi lăsa pe alţii să transmită dacă au fost oferite informaţii şi să ofere evaluările asupra acestor informaţii”, a declarat luni secretarul de Stat american, Antony Blinken, citat de agenţia Associated Press.

Secretarul de Stat american a îndemnat atât Israelul, cât şi grupurile islamiste palestiniene să protejeze civilii, în special copiii, în confruntările militare, argumentând că statul evreu are o “responsabilitate specială” în acest sens, deoarece este o naţiune “democratică”. “Israelul are o responsabilitate specială pentru protejarea civililor în timpul operaţiunilor de apărare, iar acest lucru înseamnă mai mult ca sigur protejarea jurnaliştilor” a atras atenţia Antony Blinken, conform cotidianului Times of Israel.

Armata israeliană a distrus, sâmbătă, un imobil cu înălţimea de 12 etaje din oraşul Gaza în care erau sediile locale ale unor companii media internaţionale, inclusiv al agenţiei Associated Press şi al postului de televiziune Al Jazeera. Turnul Al-Jalaa din oraşul Gaza s-a prăbuşit în urma unui atac cu rachete lansat de avioane militare israeliene.

Premierul în funcţie al Israelului, Benjamin Netanyahu, susţine că Turnul Al-Jalaa din Gaza a fost “o ţintă perfect legitimă”, întrucât găzduia centre de comunicaţii ale organizaţiei islamiste Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza.

Bilanţul raidurilor aeriene israeliene asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza a ajuns luni la cel puţin 198 de morţi şi peste 1.300 de răniţi.

Grupurile islamiste palestiniene au lansat peste 3.000 de rachete spre Israel în ultimele opt zile, bilanţul fiind de zece morţi şi peste 300 de răniţi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă