SUA sancționează patru firme din China și Rusia pentru implicare în programul iranian de înarmare

SUA au anunțat vineri sancțiuni economice asupra unor companii chineze și ruse, despre care Washingtonul spune că au sprijinit dezvoltarea programului iranian de rachete.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

28.11.2020 - 12:28

Cele patru societăți, acuzate că „au transferat tehnologie și obiecte sensibile în programul iranian de rachete”, vor fi supuse restricțiilor privind ajutorul guvernului SUA și exporturilor lor timp de doi ani, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo într-un comunicat postat și pe rețelele de socializare.

Sancțiunile, impuse miercuri, au fost împotriva a două companii din China, Chengdu Best New Materials și Zibo Elim Trade, precum și a grupului rus Nilco și a societății pe acțiuni Elecon.

"Vom continua să lucrăm pentru a împiedica eforturile iraniene de dezvoltare a rachetelor și vom folosi autoritatea noastră de a impune sancțiuni pentru a evidenția furnizorii străini, precum aceste entități din RPC (China) și Rusia, care furnizează Iranului materiale și tehnologie legate de rachete", a adăugat Pompeo .

Președintele Donald Trump a retras SUA în 2018 din acordul nuclear iranian încheiat cu trei ani mai devreme sub președintele Barack Obama.

De atunci, Donald Trump a reintrodus sancțiunile extrem de dure asupra republicii islamice, în ceea ce el numește o campanie de „presiune maximă”. Mai mult decât atât administrația Trump și-a arătat hotărârea de a sancționa orice țară sau companie străină care nu respectă politicile sale în privința sprijinului acordat Iranului.

Citește totul despre:

Comentarii