FOTO: News

SUA: Adrian Zuckerman, aviz favorabil din partea Senatului pentru postul de ambasador în România

Adrian Zuckerman a primit miercuri avizul Comitetului pentru Relaţii Externe din Senatul american pentru postul de ambasador al SUA în România, se arată pe site-ul instituţiei, potrivit Agepres.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 26.09.2019 - 11:53

Adrian Zuckerman, nominalizat de preşedintele Donald Trump pentru acest post, a fost audiat la 20 iunie de Comitetul pentru Relaţii Externe din Senatul american.

Preşedintele Trump a trimis iniţial Senatului la sfârşitul lunii iulie anul trecut nominalizarea lui Adrian Zuckerman pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al SUA la Bucureşti. Din motive procedurale, întregul proces a fost reluat în ianuarie 2019, când Congresul american a început o nouă sesiune, în urma alegerilor de la jumătate de mandat desfăşurate în noiembrie 2018.

În prezentarea făcută pe site-ul Casei Albe, se menţionează că Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română.

De profesie avocat, el a fost admis în Baroul din New York în 1984, fiind partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, a mai ocupat funcţia de co-coordonator al departamentului de servicii naţionale imobiliare şi pentru companii la Epstein Becker & Green, PC, New York, iar mai înainte a fost coordonator pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.

De asemenea, el a ocupat funcţia de preşedinte al unui juriu de selecţie judiciară al unei instanţe civile şi de arbitraj pentru Consiliul Imobiliar din New York.

Activ în domeniul filantropic şi educaţional, Adrian Zuckerman este membru al consiliului Kids Corp şi face parte din consiliul absolvenţilor New York Law School. Are diplomă preuniversitară de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi a obţinut diploma în Drept la New York Law School.

Comentarii