Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este poziţionat pe locul trei în lume ca mărime şi importanţă între manifestările aparţinând artelor spectacolului, fiind, după spusele lui Horia Roman Patapievici, un eveniment care „asigură vizibilitate artei româneşti” şi în ţară, nu doar în străinătate.
Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se desfăşoară sub semnul „Întrebări/ Questions”, şi se bucură de sosirea unor participanţi din 70 de ţări, care prezintă 350 de evenimente, în 66 de spaţii de joc, la acestea fiind aşteptate zilnic peste 35.000 de spectatori. Festivalul va pune accent pe spectacolele de stradă, foarte multe companii din lume fiind prezente cu astfel de manifestări la ediţia din acest an. 50 de personalităţi culturale din lume au confirmat prezenţa la Sibiu pe durata festivalului, printre invitaţii speciali numărându-se actorul Pippo Delbono, dar şi directorul Festivalului de la Edinburgh, Jonathan Mills.
Directorul Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac, principalul organizator al Festivalului, a anunţat pentru ediţia din acest an o secţiune intitulată „Patrimoniu”, în care vor fi prezentate cele mai bune şi solicitate spectacole ale Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, printre care „Faust” (foto), de Silviu Purcărete, „Electra”, de Mihai Măniuţiu, şi „Un tramvai numit Popescu”, în regia lui Gavril Pinte.
De asemenea, la această ediţie se înfiinţează oficial o asociaţie a zece teatre din Europa, care se doreşte a fi un fel de „Ligă a Campionilor” teatrului. Printre instituţiile de gen din lume care se asociază Teatrului din Sibiu se numără Teatrul Abadia (Madrid), Young Vic (Londra), Odeon (Paris) şi Teatrul Naţional din Bruxelles. Nu ne rămâne decât să ne urcăm în tren pregătiţi pentru nopţi albe în… Sibiu.